Επιχειρείν

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Αντιπροσωπεία της ισπανικής εταιρείας Global Olive θα βρίσκεται τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου θα παρουσιάσει καινοτόμο σύστημα ελέγχου, που έχει αναπτύξει, το οποίο βελτιστοποιεί τη μεταποίηση της επιτραπέζιας ελιάς...

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο «Καφές Σπίνος» στη Westia 2017. Και όταν λέμε δυναμικό εννοούμε ότι το άρωμα, η γεύση, η αίσθηση του συγκεκριμένου καφέ, με σήμα το ρόμβο, εντυπωσίασε όσους τον δοκίμασαν. Προσθέστε σε αυτό και τη ζωντάνια του προσωπικού που λειτούργησε το περίπτερο και μπορείτε να σχηματίσετε μια ιδέα για το πόσο δυναμική παρουσία μιλάμε… Η Westia 2017 είναι η κλαδική έκθεση τροφίμων, ποτών, εξοπλισμού, υπηρεσιών και τουρισμού, που άνοιξε νέους ορίζοντες συνεργασιών για τη «Spinos Coffee»… 

"ΚΛΗΜΗΣ" 
Δεν περιέχει χημικά, δεν μυρίζει, δεν καπνίζει, δεν πετάει σπίθες, έχει μεγάλη θερμογόνο δύναμη και προστατεύει το περιβάλλον, αφού δεν προέρχεται από κοπή δέντρων αλλά από το κουκούτσι της ελιάς! Είναι το οικολογικό πυρηνοκάρβουνο της Καλαματιανής εταιρείας «Κλήμης», που έχει αποσπάσει μεγάλα ευρωπαϊκά βραβεία ενώ, εκτός από την διάθεσή του σε όλη την Ελλάδα, εξάγεται σε Γερμανία, Αυστρία, Βρετανία, Ελβετία και Καναδά.

Της Μαρίας Νίκα
Γιατί ένα σουβλατζίδικο έχει ταμπέλες που γράφουν «Στρώματα» και «Εφαπλώματα»; Την ερώτηση αυτή κάνουν συχνά στο Δημήτρη Μελιγκάκο οι μη Καλαματιανοί επισκέπτες του μαγαζιού του. Κι εκείνος τους εξηγεί ότι στη διπλανή πλατεία που σήμερα είναι γεμάτη μπαρ, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία κάποτε ήταν συγκεντρωμένα τα παπλωματάδικα της πόλης…

Της Μαρίας Νίκα 
Η συνάντηση έγινε στο πατάρι του μαγαζιού, απολαμβάνοντας ένα υπέροχο αρωματικό λικέρ με γεύση καφέ. Από το ισόγειο ακουγόταν απαλή τζαζ μουσική. Η «Ευμάρεια» δεν είναι ένα συνηθισμένο παραδοσιακό παντοπωλείο. Περισσότερο με χώρο τέχνης μοιάζει. Αλλά και ο ιδιοκτήτης της δεν είναι ένας τυπικός παντοπώλης. Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στα Οικονομικά, ο Ιάκωβος Πετροπουλέας άνοιξε την επιχείρηση το καλοκαίρι του 2015 στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου της Καλαμάτας, επειδή αγαπούσε τα καλά μεσσηνιακά προϊόντα και ήθελε να τα προβάλει όπως τους αξίζει...

 

GREEK GASTRONOMY GUIDE 
Στις 20 ελληνικές ταβέρνες της χρονιάς, έτσι όπως τις αξιολόγησε το Greek Gastronomy Guide, βρίσκεται και μία καλαματιανή! Αυτή του Κώστα Βασιλειάδη στη συνοικία Μπουρνιάς…

ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ 
Έχει σήμα το μύλο… Και όπως ο μύλος βρίσκεται σε μια διαρκή κίνηση έτσι και η επιχείρηση του Γιώργου Κωστόπουλου, στην Καλαμάτα, συνεχώς διευρύνει το πεδίο της δραστηριότητάς της. Ξεκίνησε από την εμπορία αλεύρων και άλλων πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, επεκτάθηκε στην εμπορία υλικών και εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τις κουζίνες των μικρών νοικοκυριών μέχρι τις κουζίνες μεγάλων επιχειρήσεων εστίασης. Ακολούθησε νέα επέκταση στα υλικά συσκευασίας τροφίμων και γλυκών, πάλι για τα μικρά νοικοκυριά αλλά και για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ έπονται και άλλα βήματα στο προσεχές μέλλον…

ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΑΘ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 
Μεσσήνιους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό συναντάει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, τους οποίους και καλεί να επενδύσουν στη Μεσσηνία και στον τουριστικό τομέα. Σήμερα ο Δημήτρης Μανιάτης είχε συνάντηση με τον Αθανάσιο Κοντόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά επί 50 χρόνια στην Αυστραλία…

FRONTISTHS MPEXRAKHS M
ENKATFAR

ΤΕΧΝΕΣ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

απόψεις

Σχόλια αναγνωστών