Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012 14:29

Ξεκίνησε το Μανιάτικο Πανόραμα στο λιμάνι της Καλαμάτας με πολύ κόσμο

Γιώργος Βενιζελέας, Παναγιώτης Αλευράς και Δημήτρης Γιαννημάρας περιεργάζονται φυσικό αλάτι από τις φυσικές αλυκές της Μάνης Γιώργος Βενιζελέας, Παναγιώτης Αλευράς και Δημήτρης Γιαννημάρας περιεργάζονται φυσικό αλάτι από τις φυσικές αλυκές της Μάνης

«ΓΚΡΙΝΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ 
ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και με κακές εντυπώσεις για την παντελή απουσία του Δήμου Καλαμάτας, ξεκίνησε χθες το βράδυ, στο λιμάνι, σε χώρο ανατολικά των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου, το 7ο Μανιάτικο Πανόραμα, ένα φεστιβάλ γεύσεων και πολιτισμού που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Συλλόγου Γυναικών Μάνης.

Συμμετέχουν περίπου 30 επιχειρήσεις από τη Μάνη, αλλά και ευρύτερα από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, δύο νομούς που τους συνδέει η Μάνη, όπως τόνισε ο πρόεδρος των Τσεριωτών, Γιώργος Βενιζελέας.
Αν και από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα, έχει κυκλοφορήσει ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια διότι δήθεν δεν δόθηκε χώρος στο Δήμο στην είσοδο της έκθεσης αλλά και επειδή συμμετέχουν επιχειρήσεις που δεν είναι Μανιάτικες και αντίθετα ανταγωνίζονται τους Μανιάτες επιχειρηματίες.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τσεριωτών, Γιώργος Βενιζελέας, διέψευσε κατηγορηματικά ότι δεν δόθηκε χώρος στο Δήμο Καλαμάτας ή ακόμη και ότι ζητήθηκε ενοίκιο. Αντίθετα υποστήριξε ότι προσφέρθηκε δωρεάν περίπτερο προκειμένου να προβάλει ο Δήμος Καλαμάτας την ανακύκλωση και κομποστοποίηση, ωστόσο απέρριψε την προσφορά χωρίς μάλιστα κάποια εξήγηση. Όσον αφορά τη συμμετοχή μη Μανιάτικων επιχειρήσεων, ο κ. Βενιζελέας τόνισε ότι σκοπός του Μανιάτικου Πανοράματος είναι και η ανάδειξη του ρόλου της Μάνης ως συνδετικού παράγοντα της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, γι’ αυτό και ζητήθηκε να συμμετέχουν επιχειρήσεις γενικότερα από τους δύο Νομούς.
Στο θέμα αναφέρθηκε εμμέσως και ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, κατά τον χαιρετισμό του την ώρα των εγκαινίων, τονίζοντας ότι «κάποιοι δεν θέλουν αυτή την εκδήλωση», σημειώνοντας ωστόσο ότι για την Περιφέρεια είναι ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ, διότι προβάλλει τα τοπικά προϊόντα, τον τόπο μας και το επιχειρείν, σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλης κρίσης.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας. Υπάρχει στο φεστιβάλ και περίπτερο του Δήμου, στο οποίο προβάλλουν τα προϊόντα τους διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής.
Το Μανιάτικο Πανόραμα ανοίγει τις πύλες του στις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 11.00 το βράδυ, ενώ πλαισιώνεται από σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως χορευτικές εκδηλώσεις, συναυλίες κ.λπ.
Στ.Μ.