Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 17:10

Αφέθηκε ελεύθερος ο νεαρός που συνελήφθη με …κεφαλοκλείδωμα στην παρέλαση της Καλαμάτας

Αφέθηκε ελεύθερος ο νεαρός που συνελήφθη με …κεφαλοκλείδωμα στην παρέλαση της Καλαμάτας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO 
Ελεύθερος αφέθηκε ο Ελληνοπαλαιστίνιος που προσήχθη από τους αστυνομικούς, την ώρα που η «Ανοιχτή Συνέλευση» επιχείρησε να υψώσει πανό, κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Καλαμάτα.
Ο νεαρός κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για τρεις ώρες περίπου και εξετάστηκε από τον αντιεισαγγελέα, ο οποίος έδωσε τελικά την εντολή για να φύγει, χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία. Αστυνομικοί υποστήριξαν ότι ο νεαρός επέδειξε απείθεια γι’ αυτό και έγινε η προσαγωγή του.

Όσο διαρκούσε η κράτησή του, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση ήταν συγκεντρωμένα μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης», που ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος, ενώ προσήλθαν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως ο νεαρός υποστήριξε ότι δε συμμετείχε στη συγκέντρωση της «Ανοιχτής Συνέλευσης», αλλά έτυχε να περνάει από το συγκεκριμένο σημείο την ώρα που επιχειρήθηκε να υψωθεί το πανό.
Τα μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης» διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας και την απόπειρα φίμωσής τους. Όπως υπογραμμίζουν, οι ίδιοι δεν είχαν κανένα σκοπό να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της παρέλασης, αλλά αυτό που ήθελαν - και αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμά τους - ήταν να υψώσουν στο πεζοδρόμιο όπου βρίσκονταν ένα πανό διαμαρτυρίας. Την ώρα λοιπόν που πήγαν να βγάλουν το πανό, οι δεκάδες αστυνομικοί τους εμπόδισαν και έπιασαν και τον νεαρό. Πάντως το πανό υψώθηκε, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας. Είναι εντυπωσιακό ότι η πορεία ξεκίνησε με λίγα άτομα, αλλά λίγα μέτρα μετά μεγάλωσε πολύ, καθώς μπήκε από πίσω πολύς κόσμος που νωρίτερα παρακολουθούσε την παρέλαση. Επίσης πολύς κόσμος τους χειροκρότησε, ενώ υπήρχαν και ορισμένοι που τους επέκριναν και ισχυρίστηκαν ότι δημιουργούν πρόβλημα σε μια εθνική γιορτή.
Στ.Μ.

Πολυμέσα