Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 18:27

Τρεις κολυμβητές στον σκληρό κολυμβητικό μαραθώνιο του Μεσσηνιακού

Τρεις κολυμβητές στον σκληρό κολυμβητικό μαραθώνιο του Μεσσηνιακού

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 
Μόνο δύο κολυμβήτριες και ένας κολυμβητής έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 32ο Διάπλου του Μεσσηνιακού, έναν από τους πιο σκληρούς κολυμβητικούς μαραθώνιους ανοιχτής θαλάσσης στον κόσμο. Αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 15 κολυμβητές από τη Χαβάη, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία αλλά λόγω του κορονοϊού ακολούθησαν οι ακυρώσεις των συμμετοχών τους. Ο 32ος Διάπλους θα γίνει το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας “Ο Ποσειδών”. Όπως είπε ο πρόεδρος του Ομίλου, “δεν σκεφτήκαμε να ακυρώσουμε τον διάπλου, παρά τις λίγες συμμετοχές, γιατί έχουμε ιδρώσει πολύ για να φτιάξουμε αυτόν τον αγώνα”...

Οι κολυμβητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι η Γαλλίδα Laura Demoustier και οι Χριστίνα Γονίδη και Δημήτρης Μαυρομμάτης. 

Ο αγώνας το Σάββατο θα ξεκινήσει στις εφτά το πρωί, από το λιμάνι της Κορώνης και θα ολοκληρωθεί στην Καλαμάτα με τη δύση του ήλιου. Όσοι δεν έχουν τερματίσει μέχρι τη δύση θα ανέβουν στο σκάφος που θα τους ακολουθεί. 

Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΚ, Γιάννης Αδαμόπουλος, σημείωσε ότι ο Διάπλους του Μεσσηνιακού “θεωρείται από έγκυρα περιοδικά και αθλητές ως από τους δυσκολότερους στον κόσμο. Είναι πραγματική  μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης. Ο αθλητές έχουν να αντιμετωπίσουν ρεύματα, κύματα, πολλές αντίξοες συνθήκες και κολυμπούν από έξι ως δέκα ώρες”. 
Στ.Μ.