Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 22:02

Σταύρος Μπένος: "Ελιτισμός και λαϊκισμός εχθροί της αισθητικής στην πολιτική"

Σταύρος Μπένος: "Ελιτισμός και λαϊκισμός εχθροί της αισθητικής στην πολιτική"

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Μάνος Χατζιδάκις - Γιώργος Κουρουπός - Βίκυ Μαραγκοπούλου. Αυτά τα τρία πρόσωπα υπήρξαν για την Καλαμάτα ο ορισμός της διεκδίκησης της ομορφιάς, σύμφωνα με τον Σταύρο Μπένο. Μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στην Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας για την «Αισθητική στην πολιτική» χαρακτήρισε εχθρούς της τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό και τόνισε ότι ο στόχος είναι να επιδιώκεις να κάνεις πράγματα που να αφορούν όλους τους πολίτες αλλά ταυτόχρονα να είναι και ποιοτικά...

Στη διάλεξή του ο Σταύρος Μπένος ήταν χειμαρρώδης. Για όλα μίλησε, από τα σημαντικά γεγονότα που έζησε ως δήμαρχος Καλαμάτας με την αναγέννηση της πόλης μετά τους σεισμούς του 1986 και τις μεγάλες συγκρούσεις προκειμένου να αλλάξουν καταστάσεις, μέχρι την πορεία του στην κεντρική πολιτική σκηνή, τη δημιουργία των ΚΕΠ και τη σύγκρουση με το πελατειακό κράτος μέσα από αυτά, καθώς και τη σημερινή δράση του μέσω του «Διαζώματος» με την αναβίωση των αρχαίων θεάτρων ανά την Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της πόλης, στον πολιτισμό της καθημερινότητας, στο Φεστιβάλ και το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας… Και όλα αυτά σε ένα αμφιθέατρο κατάμεστο από κόσμο που στο τέλος συζήτησε μαζί του μέσω ερωτήσεων.

Περισσότερα από την ενδιαφέρουσα διάλεξη του κ. Μπένου, που δόθηκε στο πλαίσιο των Ανοιχτών Σεμιναρίων του Πανεπιστημίου, σε επόμενη ανάρτηση της Kalamata Journal.

M.N.