Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 22:06

Περίπου 1.300 μαθητές την Πέμπτη στην Αρχαία Μεσσήνη, στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Περίπου 1.300 μαθητές την Πέμπτη στην Αρχαία Μεσσήνη, στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 
Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες η προσέλευση των σχολείων και ευρύτερα του κοινού, στις παραστάσεις του 5ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης. Την Πέμπτη οι μαθητές που προσήλθαν στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης προσέγγισαν τους 1.300! Οι παραστάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με ένα κολλέγιο από το Λονδίνο και με τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου και Λυκείου Πεταλιδίου…

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, ο Δήμος Μεσσήνης, την Πέμπτη τις Νεφέλες, που παρουσιάστηκαν από το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, παρακολούθησαν περίπου 600 μαθητές, ενώ την Ηλέκτρα, που παρουσιάστηκε από το 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, παρακολούθησαν περίπου 700 μαθητές!
Την Παρασκευή οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 9:30 το πρωί. Το University College London θα παρουσιάσει τον «Δύσκολο» του Μενάνδρου. Στις θα παρουσιαστούν οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα Γυμνασίου και Λυκείου Πεταλιδίου.
Ο Δήμος τονίζει ότι «είναι γεγονός πως η προσέλευση των μαθητών, εκπαιδευτικών, αλλά και των μεμονωμένων επισκεπτών του φεστιβάλ στην αρχαία Μεσσήνη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ο Δήμος Μεσσήνης ευχαριστεί ιδιαίτερα το προσωπικό της αρχαιολογικής υπηρεσίας που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης για την πολύτιμη συμβολή του στη διεξαγωγή του φεστιβάλ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του φεστιβάλ, οι σπουδαστές της Royal Academy of Dramatic Art (RADA) υλοποίησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο θεάτρου και υποκριτικής στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας. Οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη χαρά τους σπουδαστές της RADA που μοιράστηκαν μαζί τους τα μυστικά της δραματικής τέχνης».
ΣΤ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Στην έναρξη του Φεστιβάλ παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, πρώην δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος. Σε ανακοίνωση της παράταξής του σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η παράσταση του Royal Academy of Dramatic Art με την παράσταση “Women of Troy” του Ευρυπίδη και την σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Andrew Visnevski, ο οποίος στηρίζει το Φεστιβάλ από τα πρώτα του βήματα, δίνοντάς του διεθνή χαρακτήρα.
Αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία στη Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης, που διεύθυνε ο αρχιμουσικός-μαέστρος Γιώργος Μουνδρουλέας  και βέβαια στον  Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού» που εξαιρετικά αφηγήθηκαν τους μύθους του Αισώπου στην τελετή έναρξης.
Στην τελετή έναρξης του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος από τη πλευρά της Δημοτικής Ένωσης Μεσσήνης παρευρέθηκαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Μεσσήνης κ. Χρήστος Αθανασακόπουλος.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ και καλή διαμονή σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και φοιτητές».