Παρασκευή, 25 Μαϊος 2012 17:10

Αύριο η γιορτή για τον Παπαφλέσσα στη Φλεσσιάδα και το Μανιάκι

Αύριο η γιορτή για τον Παπαφλέσσα στη Φλεσσιάδα και το Μανιάκι

ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ
Χάρη στον «Καλλικράτη», που ενέταξε τον πρώην Δήμο Νέστορος στο νυν Δήμο Πύλου-Νέστορος, ο εορτασμός για τη Μάχη του Μανιακίου και την αυτοθυσία του Παπαφλέσσα και των παλικαριών του θα είναι αύριο ενωτικός. Στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί οι εκδηλώσεις για την ίδια γιορτή που γίνονται στο Μανιάκι και τη γειτονική Φλεσσιάδα.

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει το πρωί με Θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα, στα Ταμπούρια της Φλεσσιάδας, την οποία θα τελέσουν οι Μητροπολίτες Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομος και Μεσσηνίας, Χρυσόστομος. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό της Αναστάσεως, στο Μανιάκι, δίπλα από τον ανδριάντα του Παπαφλέσσα, που έχει δημιουργηθεί με δωρεά των ομογενών και της Παμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.
Στη συνέχεια οι θεσμικοί εκπρόσωποι θα καταφέρθουν στεφάνια και στις 11:10 ο εκπαιδευτικός, Δρ. Μάριος Αθανασόπουλος, θα εκφωνήσει την πανηγυρικό της ημέρας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες και με χορούς από το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου.