Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 00:24

Ξεκίνημα με κέφι, συγκίνηση και πολλή ομορφιά στο Art Farm - Αγρόκτημα Μαρίνη

Ξεκίνημα με κέφι, συγκίνηση και πολλή ομορφιά στο Art Farm - Αγρόκτημα Μαρίνη

ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ 
Ακόμη και το πιο αχόρταγο μάτι νοιώθει την πλήρη απόλαυση. Κοιτάς από τη μια, ο Μεσσηνιακός Κόλπος και στο βάθος η Καλαμάτα. Γυρνάς πιο δίπλα, ο Ταΰγετος και ο πύργος του Καπετανάκη που φωτίζεται με τον προβολέα. Βάλε τώρα την ομορφιά του κοντινότερου τοπίου, το δύσβατο αλλά καταπράσινο, από τις ελιές στα χαμηλά και τα πεύκα στα ψηλά, ανάγλυφο. Βάλε και όσα με τόσο μεράκι, αγάπη και κόπο έχει φτιάξει ο Σωτήρης. Βάλε, τέλος και τη φωνή του Γεράσιμου...

«Είστε η καλύτερη χορωδία», φώναξε κάποια στιγμή από τη σκηνή ο Γεράσιμος Ανδρεάτος δείχνοντας τον κόσμο που σιγοτραγουδούσε σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Το αφιέρωμα στον αείμνηστο λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο, που το Σάββατο άνοιξε το πολιτιστικό καλοκαίρι στo Art Farm Αγρόκτημα Μαρίνη, είχε κέφι αλλά και συγκίνηση.
«Θάλασσες», «Όταν έχω εσένα», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Αν είσαι πλάι μου», «Είσαι ωραία σαν αμαρτία», «Πεθαμένες καλησπέρες», «Πάντα γελαστοί», «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο» ήταν μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου. Και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ήταν η καλύτερη επιλογή για ένα τέτοιο αφιέρωμα, όπως ανέφεραν στην αρχή της βραδιάς και ο Σωτήρης Μαρίνης με τον γιο του Άγγελο (ηθοποιός ο οποίος κάνει καριέρα στο Βερολίνο). Δίπλα στον Γεράσιμο Ανδρεάτο η εξαιρετική Ειρήνη Τουμπάκη, καθώς και μια ομάδα αξιόλογων μουσικών.

Σωτήρης και Άγγελος Μαρίνης
Για το πολιτιστικό αγρόκτημα που έστησαν με πολλή δουλειά και μεράκι στην περιοχή της Μεγάλης Μαντίνειας μίλησαν στο καλωσόρισμα ο Σωτήρης και ο Άγγελος. Σκοπός η επαφή των επισκεπτών με τη φύση, την οικολογία, τον πολιτισμό, την αγροτική ζωή: Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου και η παραγωγή ελαιολάδου στο μικρό ελαιοτριβείο, ο γάιδαρος που βγάζει νερό από το πηγάδι, ο πέτρινος φούρνος και το μαγείρεμα σε φωτιά με ξύλα, η ανακύκλωση με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο (π.χ. τα αποφάγια που καταλήγουν απλά στις κότες και όχι σε κάποιον δήθεν πρωτοποριακό πλαστικό κομποστοποιητή). Πέτρινα κτίσματα μέσα στο μανιάτικο τοπίο με θέα τον μεσσηνιακό κόλπο, όπου φιλοξενούνται κοινωνικές δραστηριότητες, εργαστήρια και σεμινάρια, εντυπωσιακά δεντρόσπιτα - ξενώνες γι’ αυτούς που θέλουν να ζήσουν πραγματικά μέσα στο φυσικό περιβάλλον, εστιατόριο, μπαρ αλλά και ένα ζεστό αμφιθέατρο με στόχο τη φιλοξενία όμορφων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Σαν αυτές που διοργανώνονταν κάποτε στη μουσική σκηνή
Duende της Καλαμάτας, άλλη παλιά γνωστή δράση της οικογένειας Μαρίνη, την οποία θυμήθηκε και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.
Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και η οικογένεια Μαρίνη έχει πολλά σχέδια. Ανάμεσά σε αυτά και οι μουσικές βραδιές του Ιουνίου:
Παρασκευή 17 - Κυριακή 19/6: Fête de la musique: Τριήμερο Μουσικό Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 
17.06 Βραδιά Gipsy Jazz με τους Diminuita 
18.06 Latin Live σε ρυθμούς Salsa, Bachata και Rumba 
19.06 Βραδιά Soul Jazz με τη Νάσια Γκόφα 
Σάββατο 25.06 Χρήστος Θηβαίος