Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 19:54

Μουσικό Σχολείο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Λάκης Χαλκιάς για τον Μίκη Θεοδωράκη

Από τη σημερινή πρόβα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου για τη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδοωράκη, που θα γίνει την Τρίτη το βράδυ Από τη σημερινή πρόβα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου για τη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδοωράκη, που θα γίνει την Τρίτη το βράδυ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 
Κάτι εκπληκτικό ετοιμάζουν και πάλι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Το πρωί ακούσαμε ένα πολύ μικρό κομμάτι της πρόβας για τη συναυλία που θα δοθεί την Τρίτη και εντυπωσιαστήκαμε. Συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή της Ρίτας Αντωνοπούλου, του Λάκη Χαλκιά και με μαέστρο τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη…

Κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στη συναυλία, να ψυχαγωγηθεί και να διασκεδάσει αλλά και να θαυμάσει τους μαθητές του Μουσικού, φυσικά και τους γνωστούς καλλιτέχνες, απεύθυναν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, υπό τους ήχους της πρόβας των μαθητών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Θανάσης Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας -η οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα της την εκδήλωση της Τρίτης- Παναγιώτης Κουφαλάκος.
Ο Θανάσης Αθανασόπουλος υπογράμμισε την τεράστια, την ανεκτίμητή προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη. Προσφορά που τόνισε ότι δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική, αλλά στη σύνδεση της μουσικής με την ποίηση και κατ’ επέκταση στην προσέγγιση της λογοτεχνίας από τον κόσμο μέσα από τη μουσική. Επιπλέον ο Θανάσης Αθανασόπουλος ανέφερε ότι ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή είναι ανάγκη να στραφεί ο κόσμος στην τέχνη και στον πολιτισμό ώστε να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να πάψει να είναι γυμνή.

Παναγιώτης Κουφαλάκος και Θανάσης Αθανασόπουλος
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου σχολείου, αποφάσισε να στηρίξει αυτή τη σημαντική σχολική μονάδα με σπουδαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν και οι μαθητές. Έτσι, την πρώτη χρονιά, επί δικής του προεδρίας, δόθηκε συναυλία στην οποία συμμετείχαν η Μαρίζα Κωχ και ο Λάκης Χαλκιάς, τη δεύτερη χρονιά έγινε συναυλία με τον παλιό μαθητή του Μουσικού, που διαπρέπει στην Τουρκία, Γιώργου Μαρινάκη, ενώ πέρσι δόθηκε συναυλία με τη συμμετοχή των Encardia και φέτος έχει ετοιμαστεί το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος αναφέρθηκε και στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη, επικαλούμενος και σχετικό απόφθεγμα του Μπρεχτ και σημειώνοντας ότι οι αγώνες τους και το έργο τους πρέπει να αποτελούν διδάγματα για τους σημερινούς νέους.
Σημειώνεται ότι η ορχήστρα του Μουσικού που θα συμμετέχει στη συναυλία της Τρίτης, η οποία θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ, έχει μαέστρο τον Πέτρο Κατσούλη.
Στ.Μ.