Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 17:39

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Καλαμάτας: Χρειάστηκε προσπάθεια αλλά θα προσφέρει χαρά

Θανάσης Ηλιόπουλος και Κώστας Στυλιανόπουλος Θανάσης Ηλιόπουλος και Κώστας Στυλιανόπουλος

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΘΕΑΤΡΟ,  ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 
Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» ήταν το πιο δύσκολο,  σε ό,τι αφορά την κατάρτισή σου, σε σύγκριση με κάθε προηγούμενο. Ωστόσο το αποτέλεσμά του θα ικανοποιήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες στο Δήμο, με τη δυνατότητα που τους δίνεται να παρακολουθήσουν μια πληθώρα εκδηλώσεων, από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις μέχρι γιορτές τοπικών προϊόντων και πανηγύρια. Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, που παρουσίασε το μεσημέρι το πρόγραμμα «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Καλαμάτας 2016»…

Και ο λόγος που ήταν τόσο δύσκολο να ετοιμαστεί το πρόγραμμα έχει να κάνει με την κρίση, συνέχισε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, διευκρινίζοντας ότι λόγω της κρίσης οι καλλιτέχνες, κυρίως μουσικοί και τραγουδιστές, για να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδά τους επιλέγουν χώρους με πολλούς θεατές για τις συναυλίες τους. Όμως στην Καλαμάτα τέτοιος χώρος δεν υπάρχει, είπε ο πρόεδρος της Φάρις. Έτσι, συνέχισε, καλλιτέχνες στους οποίους απευθύνθηκε η Φάρις για συναυλίες απάντησαν αρνητικά, καθώς οι 800 θέσεις περίπου του Κάστρου δεν τους επαρκούν για να καλύψουν τα έξοδά τους και να βγάλουν και ένα κέρδος. Ωστόσο, ο Θανάσης Ηλιόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η έλλειψη αυτή σύντομα θα καλυφθεί, με την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου των 1.500 θέσεων που έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή ότι επιδιώκει να εντάξει σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Επιπλέον ο Θανάσης Ηλιόπουλος, στην εισαγωγή του πριν από την παρουσίαση του προγράμματος, τόνισε ότι οι κάτοικοι του Δήμου πρέπει να αισθάνονται χαρά που ο Δήμος έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με πλούτο εκδηλώσεων,  δεδομένου ότι πόλεις αντίστοιχου μεγέθους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ή κάνουν πολύ λιγότερα.
Στο πλαίσιο λοιπόν του Πολιτιστικού Καλοκαιριού ο Θανάσης Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι εντάσσεται η συναυλία που θα δώσει τη Δευτέρα στο Κάστρο ο Σταμάτης Κραουνάκης. Εντάσσεται επίσης η συναυλία που θα δώσουν στις 8 και 9 Αυγούστου οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας,  όπως και στις 23 Αυγούστου ο Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Φάρις, ο ίδιος ζήτησε να έρθει για συναυλία στην Καλαμάτα.
Επίσης την 1η Αυγούστου στο λιμάνι της Καλαμάτας θα δώσουν συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, οι Les Au Revoir και το βράδυ της 27ης Αυγούστου, στο πλαίσιο της 4ης Λευκής Νύχτας Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία, οι OtherView, η προγραμματισμένη συναυλία των οποίων για την Κυριακή της Αποκριάς είχε ακυρωθεί λόγω της μπόρας.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ακόμη ότι στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού έχουν ενταχθεί πολλές θεατρικές παραστάσεις, υψηλού επιπέδου. Ανέφερε χαρακτηριστικά την παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη «Απολογία του Σωκράτη», την «Ορέστεια» του Γιάννη Χουβαρδά με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, την παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», την παράσταση «Αντιγόνη» του Θέμη Μουμουλίδη, την παράσταση του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Τα Ψηλά Βουνά» κ.ά.
Επιπλέον σημείωσε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει γιορτές στις τοπικές κοινότητες, όπως τη Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη, τη Γιορτή Πατάτας στην Αλαγονία, τη Γιορτή Λαδιού στη Μικρή Μαντίνεια, τη Γιορτή Ρυζιού στη Σπερχογεία κ.ά
Τέλος ανέφερε ότι στο πρόγραμμα υπάρχουν ακόμη συναυλίες από τη Φιλαρμονική, παραστάσεις θεάτρου σκιών κ.ά
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαιίκων «Η πρωτοπορία», Κώστας Στυλιανόπουλος, ανακοίνωσε ότι αύριο, Σάββατο, στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί το 3ο Παραδοσιακό Σεργιάνι με τη συμμετοχή του Συλλόγου Αθλητικού Χορού «Ξενία», του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και του χορευτικού συγκροτήματος των Λαιίκων.
Στ.Μ.