Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 20:33

Η οδοντιατρική κοινότητα της χώρας έρχεται στην Καλαμάτα

Άγγελος Τσορφόλιας, Γεωργία Θεοδωροπούλου και Κωνσταντίνος Νικολακέας Άγγελος Τσορφόλιας, Γεωργία Θεοδωροπούλου και Κωνσταντίνος Νικολακέας

53Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 
Την πιο σημαντική ετήσια διοργάνωση για την οδοντιατρική κοινότητα της χώρας -μαζί με το ετήσιο πανελλήνιο οδοντιατρικό συνέδριο- το Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Καλαμάτα, το τετραήμερο από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας έχει διοργανώσει την υποδοχή και τη φιλοξενία των περίπου 500 συνέδρων και συνοδών τους, μαζί με σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις, από στοματολογικές εξετάσεις σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού μέχρι επισκέψεις των συνέδρων σε μουσειακούς και άλλους σημαντικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής. Για τη σημασία της φιλοξενίας του συνεδρίου και το πρόγραμμά του έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Γεωργία Θεοδωροπούλου, ο γραμματέας Κωνσταντίνος Νικολακέας και ο ταμίας Άγγελος Τσορφόλιας…

Όπως σημείωσε η κ. Θεοδωροπούλου, η αίγλη του συνεδρίου της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος είναι ιδιαίτερα μεγάλη, γι’ αυτό και θεωρείται επιτυχία ότι η διοίκηση της εταιρείας με ομόφωνη απόφασή της αποδέχθηκε την πρόταση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας να πραγματοποιηθεί αυτή η επιστημονική εκδήλωση στην Καλαμάτα. Πρόκειται για το 53η Συνέδριο, ενώ η πόλη έχει ξαναφιλοξενήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση το 1982 και το 2006. Επίσης η κ. Θεοδωροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή των οδοντιάτρων της χώρας στο συνέδριο, η οποία μάλιστα σχολίασε ότι έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Ανέφερε ακόμη ότι θα γίνουν 80 ελεύθερες ανακοινώσεις, ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό ότι θα παρουσιαστούν 12 επιστημονικές εργασίες οδοντιάτρων μελών του Συλλόγου της Μεσσηνίας.
Σε ό,τι αφορά τη θεματολογία του συνεδρίου, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας σημείωσε ότι ανταποκρίνεται στην κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πολύχρονη κρίση στη χώρα και μέσα στην οποία οφείλουν οι οδοντίατροι να προσαρμοστούν. Σχολίασε μάλιστα ότι η κατάσταση έχει γίνει τόσο άσχημη ώστε οι πολίτες να θεωρούν ως πολυτέλεια την επίσκεψη στον οδοντίατρο.
Τέλος, η κ. Θεοδωροπούλου σημείωσε ότι επειδή τα επιστημονικά σεμινάρια είναι πλέον αυτοχρηματοδοτούμενα από τους οδοντιάτρους, ο Σύλλογος έχει αποφασίσει να διοργανώνει όσο πιο τακτικά γίνεται τέτοιες επιστημονικές εκδηλώσεις, για την επιμόρφωσή των μελών με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος.
Ο Κωνσταντίνος Νικολακέας σημείωσε από την πλευρά του ότι τα συνέδρια της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος έχουν ιδιαίτερη σημασία και επιτυχία διότι συνδυάζουν την καινοτομία στην επιστήμη της οδοντιατρικής με την καθημερινή κλινική δράση.
Ο Άγγελος Τσορφόλιας από την πλευρά του σημείωσε ότι στο πλαίσιο της φιλοξενίας του συνεδρίου ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας έχει διοργανώσει για αύριο, Τετάρτη, ενημέρωση και στοματολογική εξέταση των μελών του Αλεξανδράκειου Γηροκομείου, την Πέμπτη ανάλογη ενημέρωση και εξέταση στο Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας, ενώ την Κυριακή θα γίνει ενημέρωση και στοματολογική εξέταση των μελών του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας «Η Γλυκιά Μεσσηνία».
Τέλος ανέφερε ότι διοργανώνονται για τους συνέδρους και τους συνοδούς τους επισκέψεις στην έκθεση «Κειμήλια σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων», που λειτουργεί στο EliteCityResort, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Ιστορικό Κέντρο, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στην Αρχαία Μεσσήνη κ.ά
Επισημαίνεται ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο EliteCityResort, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι συνδιοργανωτής και ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει στη διοργάνωση.
Στ.Μ.