Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 17:24

Εθελοντές και φίλοι των Παιδικών Χωριών SOS στην Αρχαία Μεσσήνη

Εθελοντές και φίλοι των Παιδικών Χωριών SOS στην Αρχαία Μεσσήνη

ΕΚΔΡΟΜΗ
Αξέχαστα πέρασαν οι εθελοντές και οι φίλοι του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου ξεναγήθηκαν την Κυριακή στο πλαίσιο μιας θαυμάσιας εκδρομής που πραγματοποίησαν.

Από την αρχαιολόγο Εύη Λαμπροπούλου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ επισκέφθηκαν την Αρκαδική Πύλη και τμήμα από τα τείχη της αρχαία πόλης. Επίσης, πήγαν στο Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, γνωστό ως Ανδρομονάστηρο, και απόλαυσαν τη δροσιά στον περιβάλλοντα χώρο του φρουριακού οικοδομήματός του. Πριν αναχωρήσουν για Καλαμάτα, απόλαυσαν ένα όμορφο μεσημεριανό γεύμα, συνδυάζοντας τη μαγευτική ηρεμία που προσφέρει το χωριό Μαυρομάτι (Αρχαία Μεσσήνη) μέσα από τη μεγαλοπρεπή θέα της αρχαίας πόλης.
Τα μέλη της ομάδας στήριξης ευχαρίστησαν τους εθελοντές και φίλους για τη διαχρονική στήριξη του Κέντρου και τον καθηγητή, υπεύθυνο του ανασκαφικού και αναστηλωτικού έργου, Πέτρο Θέμελη, για τη φιλοξενία στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.