Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 19:03

Στις 21 Οκτώβρη ανοίγει ο χειμερινός Cinelux στα Φιλιατρά

Στις 21 Οκτώβρη ανοίγει ο χειμερινός Cinelux στα Φιλιατρά

Της Μαρίας Νίκα 

Με τις προδιαγραφές των καλών αθηναϊκών κινηματογράφων και με επιλεγμένες ταινίες α΄ προβολής ετοιμάζεται να λειτουργήσει σε λίγες μέρες ο χειμερινός κινηματογράφος Cinelux στα Φιλιατρά. Ο χώρος θα διαθέτει μια υπερσύγχρονη κινηματογραφική αίθουσα 200 θέσεων, φουαγιέ και μπαρ, μέσα στην πόλη των Φιλιατρών, στο δρόμο για Μαραθόπολη (Σπέντζα 27)...

Η αρχή έγινε φέτος το καλοκαίρι με τον επίσης υπερσύγχρονο θερινό Cinelux Φιλιατρών, που είχε μεγάλη απήχηση στο κινηματογραφόφιλο κοινό, όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης του, Φώτης Γεωργόπουλος, επιχειρηματίας στο χώρο του σινεμά με κινηματογράφους σε Αθήνα και Σαντορίνη. Ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, μιλώντας στην Kalamata Journal, έκανε λόγο για μια από τις καλύτερες αίθουσες της Ελλάδας, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, άριστη εικόνα και ήχο. Όσο για τις τιμές, τις χαρακτήρισε «τιμές Αθήνας», δηλαδή οικονομικές για την ποιότητα που θα προσφέρει ο κινηματογράφος. Η γενική είσοδος θα είναι 7 ευρώ, το παιδικό εισιτήριο 6 ευρώ, ενώ κάποιες ημέρες της εβδομάδας η είσοδος θα κοστίζει 5 ευρώ για όλους.

«Μας το ζητούσε ο κόσμος γιατί δεν υπήρχε κινηματογράφος στην περιοχή. Πολλοί άνθρωποι πήγαιναν στην Καλαμάτα ή τον Πύργο για να δουν μια ταινία. Κι εμείς θέλαμε πολύ να το κάνουμε, παρότι το τόλμημα είναι διπλό» παρατηρεί ο κ. Γεωργόπουλος, καθώς πρόκειται για μια ακριβή επένδυση σε καιρό οικονομικής κρίσης και μάλιστα στην περιφέρεια.
Ωστόσο, «το καλοκαίρι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πέραν των προσδοκιών μας. Όταν κλείσαμε, μας έλεγαν, τι θα κάνουμε, πώς θα περάσουν οι μέρες μέχρι να ξανανοίξετε; Ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι χειμερινές προβολές. Γιατί το σινεμά, εκτός από τέχνη είναι και διασκέδαση. Είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να βγουν έξω, να περάσουν καλά, να δουν μια ταινία χωρίς διαφημίσεις και κινητά να χτυπάνε, γι’ αυτό και ο αριθμός των εισιτηρίων αυξάνει κάθε χρόνο».