Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 18:59

Οι παραστάσεις του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Οι παραστάσεις του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΟ.

Το πρόγραμμα του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Κάστρου, με την παράσταση «Panorama» του σπουδαίου Γάλλου χορογράφου Φιλίπ Ντεκουφλέ, παρουσιάστηκε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Πολιτισμού.

Για τη διοργάνωση, που θα σταθεί και φέτος στο πολύ υψηλό επίπεδο το οποίο έχει κατακτήσει εδώ και 18 χρόνια, παρά την κακή οικονομική συγκυρία, μίλησαν στους δημοσιογράφους της Καλαμάτας και της Αθήνας η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Βίκυ Μαραγκοπούλου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της «Φάρις» Νίκος Μπασακίδης και εκπρόσωποι του υπουργείου.
Η παράσταση «Panorama» από την ομάδα DCA θα επαναληφθεί στο Κάστρο στις 13 Ιουλίου.
Στις 14 και 15 Ιουλίου, στην Kεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, θα παρουσιαστεί το έργο «Press» του επίσης Γάλλου χορογράφου Πιέρ Ριγκάλ από το σχήμα Compagnie Derniere Minute.
Στις 15 Ιουλίου θα ακολουθήσει στο Κάστρο η παράσταση «Exit-Exist» του Νοτιοαφρικανού Γκρέγκορυ Μακόμα από το Vuyani Dance Theatre.
Στις 16 Ιουλίου, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, θα δοθούν οι παραστάσεις «Τune In» της Κύπριας Λίας Χαράκη από την ομάδα .pelma.lia haraki, καθώς και το «Autogoal #05» της Σοφίας Μαυραγάνη από την ομάδα Fingersix.
Στις 18 Ιουλίου, επίσης στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, τη σκυτάλη θα πάρει το «Α-Μ Ι» της Μαριέλας Νέστορα από την ομάδα Yelp Dance Co.
Στις 19 Ιουλίου, στο ΔΗΠΕΘΕΚ, θα παρουσιαστεί το «Trio A» της Υβόν Ράινερ από την ομάδα της Αμερικανίδας Πατ Κάττερσον, που θεωρείται από τις πιο σημαντικές στιγμές της φετινής διοργάνωσης.
Η αυλαία θα πέσει το ίδιο βράδυ, 19 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, με την παράσταση «Era poVera» (Εποχή φτωχή, εποχή αληθινή) της Πατρίσια Απέργη και της ομάδας της, Αερίτες.

Τιμές εισιτηρίων:
20 και 12 ευρώ (φοιτητικό/μειωμένο/β' ζώνη περιορισμένης ορατότητας), για όλες τις παραστάσεις στο Κάστρο.
15 και 12 ευρώ (φοιτητικό/μειωμένο), για τις παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
10 και 8 ευρώ (φοιτητικό/μειωμένο), για την παράσταση της Μαριέλας Νέστορα, στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Ειδική τιμή: 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις, για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο και τα εργαστήρια που θα γίνουν στη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Η ημερομηνία έναρξης της προπώλησης εισιτηρίων θα ανακοινωθεί σύντομα.
Η είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, θα είναι ελεύθερη. Πληροφορίες: Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, Παν. Καίσαρη 6, τηλ. 27210 83086 ή 90886.