Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012 13:29

Πρεμιέρα το απόγευμα για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Πρεμιέρα το απόγευμα για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
Την αυλαία του ανοίγει το απόγευμα, στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, το 1o Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, μια πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης μεγάλου ενδιαφέροντος και σημαντική.

Στις επτά το απόγευμα λοιπόν η ομάδα «Χρυσέα Φόρμιγξ», με τους Νίκο Ξανθούλη, Γιώργο Μουνδρουλέα και Βάια Κουφού, θα παρουσιάσουν αρχαία ελληνική μουσική.
Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στις 7.45, από τον Θεατρικό Όμιλο του Λυκείου Μεσσήνης, με την «Ιφιγένεια εν Ταύροις», του Ευριπίδη.
Αύριο, στις έξι το απόγευμα, πάντα στο Εκκλησιαστήριο, το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης θα παρουσιάσει τις «Τρωάδες», του Ευριπίδη.
Τη Δευτέρα θα παρουσιαστούν δύο παραστάσεις. Στις πέντε το απόγευμα ο «Προμηθέας Δεσμώτης», του Αισχύλου, από το Γενικό Λύκειο Λιτόχωρου και στις έξι οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, από το 7o Γυμνάσιο Κέρκυρας και το 4o Λύκειο Κέρκυρας.
Την Τρίτη το 4o Γυμνάσιο Αγρινίου θα παρουσιάσει την παράσταση «Όρνιθες …αλλιώς!».
Την Τετάρτη θα παρουσιαστεί η παράσταση "Ευμενίδες", του Αισχύλου, από το 8ο Γενικό Λύκειο Αθηνών. Η αυλαία του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος θα πέσει την Πέμπτη, 28 Ιουνίου, με την «Ελένη» του Ευριπίδη, από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας και με την τελετή λήξης, μια συναυλία με τραγούδια και ποιήματα στη διάλεκτο Γκρίκο, από τον Franco Teodoro Tommasi και την Ofelia Elia.