Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 18:11

Λυδία Άιζενμπαχ και Σιμέλα Εμμανουηλίδου «έλαμψαν» στο Μέγαρο Μουσικής

Από το ρεσιτάλ της Λυδίας Αϊζενπαχ στο Μέγαρο Μουσικής Από το ρεσιτάλ της Λυδίας Αϊζενπαχ στο Μέγαρο Μουσικής

ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΕΣ ΔΩΚ
Την υψηλή αξία των τελειόφοιτων σπουδαστριών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Λυδίας Άιζενμπαχ και Σιμέλας Εμμανουηλίδου, πιστοποίησε και το κοινό, που τις παρακολούθησε και τις χειροκρότησε με θέρμη, κατά την παρουσία τους στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του εξαιρετικά επιτυχημένου κύκλου εκδηλώσεων «Παρασκευή στις 3».

Την περασμένη Παρασκευή λοιπόν η Λυδία Άιζενμπαχ (τάξη Βίκης Βασιλειάδη) έδωσε ρεσιτάλ φλάουτου με έργα Μπαχ, Ντεμπυσύ και Ζολιβέ (με τη σύμπραξη, στο πιάνο, της καθηγήτριας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Μαρίας Παπαπετροπούλου). Η σοπράνο Σιμέλα Εμμανουηλίδου έδωσε ένα λυρικό ρεσιτάλ με άριες και τραγούδια Μότσαρτ, Περγκολέζι, Σούμαν, Μέντελσον, Γ. Στράους, Ντεμπυσύ και Ροσίνι, με τον Γιάννη Αερινιώτη στο πιάνο.
Ο κύκλος εκδηλώσεων «Παρασκευή στις 3» έχει οργανωθεί και φιλοξενείται από την Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».
Ο συγκεκριμένος κύκλος συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει την ευκαιρία σε επιλεγμένα Ωδεία της ελληνικής επικράτειας να παρουσιάσουν διακεκριμένους σπουδαστές τους σε καλές συναυλιακές συνθήκες.