Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 19:54

Ηλιόπουλος, Μπελογιάννη, Γυφτάκης στη Ρίγα της Λετονίας για τεχνογνωσία

Ηλιόπουλος, Μπελογιάννη, Γυφτάκης στη Ρίγα της Λετονίας για τεχνογνωσία

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ
Αντιπροσωπεία του Γερμανικού οργανισμού Interkultur, ο οποίος διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ και Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Καλαμάτας, με αμοιβή 55.000 ευρώ, βρίσκεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για την προετοιμασία του 2ου Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, στο 2ο Φεστιβάλ έχουν δηλώσει συμμετοχή 52 χορωδίες από 17 χώρες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία. Οι συμμετοχές είναι αυξημένες κατά 30% σε σχέση με το 1ο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια. Επίσης το Δ.Σ. της Φάρις αποφάσισε την κάλυψη των εξόδων προκειμένου ο υπεύθυνος από τη δημοτική αρχή για το Φεστιβάλ, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, η πρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη, και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης, να ταξιδέψουν στη Ρίγα της Λετονίας, στα τέλη Ιούλη και να παρακολουθήσουν το πανευρωπαϊκό διαγωνισμό χορωδιών, που επίσης διοργανώνει η Interkultur, ώστε να αποκτήσουν τεχνογνωσία για τη διοργάνωση της Καλαμάτας. Όπως αφέθηκε να εννοηθεί από την κ. Μπελογιάννη, σκοπός είναι κάποια στιγμή να αναλάβει μόνος του ο Δήμος τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, κάτι που εξ αρχής ήταν αίτημα παρατάξεων της αντιπολίτευσης…

Όπως σημείωσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Φάρις ο κ. Ηλιόπουλος, οι εκπρόσωποι της Interkultur που βρίσκονται στην Καλαμάτα αυτές τις ημέρες συνεργάζονται με τους εκπροσώπους του Δήμου και της Φάρις για όλα τα ζητήματα ώστε η διοργάνωση του Οκτώβρη να στεφθεί με τη μεγαλύτερη επιτυχία. Επίσης ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ και ο διαγωνισμός χορωδιών είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία, γι’ αυτό και τόνισε ότι είναι αναγκαία η βοήθεια των εθελοντών. Τέλος σημείωσε ότι ο Οκτώβρης είναι μια περίοδος σχετικά κενή από σημαντικές εκδηλώσεις όμως με τη συγκεκριμένη διοργάνωση η περιοχή θα φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες, θα προβληθεί τουριστικά, ενώ θα υπάρξει και αυξημένη κίνηση σε τοπικές επιχειρήσεις.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Φάρις, Νίκος Χριστόπουλος, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν πιο χρήσιμο εάν αντί για τους δύο αιρετούς, τον Θανάση Ηλιόπουλο και την Αναστασία Μπελογιάννη, πήγαιναν στη Ρίγα της Λετονίας, μαζί με τον Στάθη Γυφτάκη, καλλιτέχνες ή εργαζόμενοι στη Φάρις, γιατί εκείνοι είναι που χρειάζονται την τεχνογνωσία. Ο αντιδήμαρχος και η πρόεδρος της Φάρις απάντησαν ότι είναι χρήσιμο σε τέτοιες διοργανώσεις να συμμετέχουν, εκτός από καλλιτεχνικά και διοικητικά στελέχη, αιρετοί που ασκούν διοίκηση και έχουν ευθύνη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Το κόστος του ταξιδιού των τριών στη Ρήγα της Λετονίας θα ανέλθει μέχρι του ποσού των 3.100 ευρώ, ενώ η Φάρις δεν θα επιβαρυνθεί με το αεροπορικό εισιτήριο της κ. Μπελογιάννη.
Στ.Μ.