Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 23:51

"Η Σολομώντεια λύση" η παιδική θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ

"Η Σολομώντεια λύση" η παιδική θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 
Η Αννέτα Παπαθανασίου θα σκηνοθετήσει τη νέα παιδική παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας για τη θεατρική περίοδο 2017-18. Το έργο που θα σκηνοθετήσει είναι «Η Σολομώντεια Λύση», του Γιάννη Καλατζόπουλου, αν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις ζήτησαν να αλλάξει το όνομα του έργου γιατί έκριναν ότι δεν θα αρέσει στα παιδιά…! Ο προϋπολογισμός της παραγωγής ανέρχεται στα 58.100 ευρώ και θα παίξουν η σκηνοθέτρια Αννέτα Παπαθανασίου, ο Γιώργος Τσαπόγας, η Εύη Γιαννακοπούλου, η Καλλιρρόη Βελέντζα, ο Απόστολος Μεσσανάκης, ο Άγγελος Μαρίνης και ο Άρης Τσαμπαλίκας…

Η απόφαση για τη παιδική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις και η σχετική εισήγηση έγινε από την πρόεδρο της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης, Αναστασία Μπελογιάννη.

Για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, Τάσος Πολυχρονόπουλος, κάλεσε την πλειοψηφία να προχωρήσει επιτέλους σε έναν απολογισμό των προηγούμενων παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕΚ, τονίζοντας ότι αυτές είχαν κακά αποτελέσματα. Επίσης διερωτήθηκε ως πότε το ΔΗΠΕΘΕΚ θα συνεχίσει να πορεύεται χωρίς ένα στοιχειώδη σχεδιασμό και με μια ευκαιριακή λογική. Τέλος ο κ. Πολυχρονόπουλος είπε ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕΚ ούτε στις απαιτήσεις του υπουργείου Πολιτισμού, από το οποίο επιχορηγείται, ανταποκρίνεται ούτε καλύπτει τις ανάγκες που ένας τέτοιος φορέας πολιτισμού θα έπρεπε να εξυπηρετεί.

Τα θέματα που έθιξε ο Τάσος Πολυχρονόπουλος δεν απαντήθηκαν ή σχολιάστηκαν από την πλειοψηφία.
Στ.Μ.