Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 17:45

Και Παιδική Σκηνή από το ΜΕΘ με πρώτη παραγωγή τον "Παπουτσωμένο γάτο"

Και Παιδική Σκηνή από το ΜΕΘ με πρώτη παραγωγή τον "Παπουτσωμένο γάτο"

Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017-18 
Δεν κάνει την έκπληξη αλλά πραγματοποιεί ένα μεγάλο άλμα το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, το οποίο μετά την πρόσφατη ίδρυση της Μικρής Σκηνής προχώρησε τώρα στην ίδρυση και της Παιδικής Σκηνής, η οποία ετοιμάζεται για την πρώτη της παραγωγή, τον «Παπουτσωμένο γάτο», σε σκηνοθεσία Άννας Ρεσβάνη. Το ΜΕΘ την Παρασκευή και το Σάββατο θα συμμετέχει επίσης σε εκδηλώσεις στην Καλαμάτα και στα Αρφαρά, ενώ η Κεντρική Σκηνή προχωράει στην υλοποίηση του σχεδιασμού της, που περιλαμβάνει για τη χειμερινή περίοδο το «Δεν είμαι εγώ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου και για το καλοκαίρι την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, και τα δύο σε σκηνοθεσία του Περικλή Αλμπάνη. Η Μικρή Σκηνή τον Δεκέμβρη θα ανεβάσει τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τέννεσση Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου. Οι άνθρωποι του ΜΕΘ γιορτάζοντας τα 40 χρόνια του σχήματος είπαν ότι έχουν τόση αγάπη και όρεξη για το θέατρο σαν να ξεκινούν τώρα τη πορεία του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Και τα λόγια τους αποδεικνύονται αληθινά από όλο αυτό το πλούσιο πρόγραμμά τους…

Όπως σημειώνει το ΜΕΘ, «με  μεγάλη  χαρά  ανακοινώνουμε  τη  δημιουργία  από  το Σύλλογό  μας,  μετά  την  Κεντρική  και  τη  Μικρή  Σκηνή  και  Παιδικής  Σκηνής. Στα  πλαίσια αυτής  θα  παρουσιάζουμε  θεατρικά  έργα  για  μικρούς... και  μεγάλους, ενώ θα  ακολουθήσουν  και  άλλες  δραστηριότητες  με  κέντρο  του  ενδιαφέροντός  μας  τους  μικρούς μας  θησαυρούς,  τα  παιδιά  μας. Πρώτη παραγωγή  της  Παιδικής  Σκηνής  του ΜΕΘ  '' Ο  παπουτσωμένος  γάτος ''  σε  σκηνοθεσία Άννας Ρεσβάνη.

Επίσης στα πλαίσια της συνεργασίας με άλλους φορείς και συλλόγους το ΜΕΘ θα παρουσιάσει θεατρικά δρώμενα στις παρακάτω εκδηλώσεις:

α) Την Παρασκευή 29/9 στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο της  Καλαμάτας στα πλαίσια εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα  άνοιας θα παρουσιάσουμε σε  θεατρική μεταφορά το δρώμενο ''Τα περιστέρια νίκησαν''.  Παίζουν: Παύλος Κλάδης, Λεωνίδας  Βέλλης.

β) Το Σάββατο 30/9 στις 19.30 στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών στα πλαίσια εκδηλώσεων του τοπικού πολιτιστικού  συλλόγου θα γίνει ανάγνωση κειμένων από αρχαίες τραγωδίες.  Συμμετέχουν: Γιώτα Ζαχαροπούλου, Γεωργία Λαζάρου, Μαρία  Λαζάρου, Μύλη Παπαβασιλείου».

Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της Μικρής και της Κεντρικής Σκηνής, από το ΜΕΘ έχουν ανακοινωθεί τα εξής για τη θεατρική περίοδο 2017-2018:

«Η ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ μας θα ανεβάσει το έργο του Τεννεσσή  Ουίλιαμς ¨ Γυάλινος κόσμος¨ σε σκηνοθεσία Βενετσάνου  Μπαλόπουλου. Το έργο θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο της  Φιλαρμονικής στις 24 - 26 Νοεμβρίου και 1-3 Δεκεμβρίου.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ μας θα ανεβάσει το έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου ¨Δεν είμαι εγώ ¨ σε σκηνοθεσία  Περικλή Αλμπάνη. Πρόκειται για μια εξαιρετική κωμωδία, ένα  διαμαντάκι της Ελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  από 4/1 μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Επίσης η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ μας θα ανεβάσει το καλοκαίρι  του 2018  το αριστούργημα του αρχαίου Ελληνικού και  παγκόσμιου πνεύματος την ¨Αντιγόνη¨ του Σοφοκλή σε  σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη. Ένα έργο σταθμός της  παγκόσμιας δραματουργίας.

Οι πρόβες μόλις ξεκίνησαν. Αν επιθυμείτε να πάρετε και σεις  μέρος επικοινωνήστε μαζί  μας. Σας περιμένουμε!

Να υπενθυμίσουμε το μεγάλο στόχο και σκοπό μας για αυτή  τη  θεατρική χρονιά. Όλη μας η δραστηριότητα και οι παραγωγές  μας είναι αφιερωμένες στην άρση των εμποδίων για την  επισκεψιμότητα του Κάστρου της Καλαμάτας από τα άτομα με  κινητικά προβλήματα».