Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 11:04

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;

ΠΡΕΜΙΕΡΑ “ΣΥΝ ΕΝΑ” 
Οι πρόβες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και η πρεμιέρα έχει οριστεί για την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;”, που ανεβάζει το θεατρικό σχήμα “Συν Ένα - Μιχάλης Τούμπουρος” σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη...

 “Ένα δραματικό έργο με στιγμές που αναδίδουν αιχμηρό μαύρο χιούμορ, πλούσιο σε αναφορές, κρυμμένα νοήματα και συμβολισμούς που καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αυτό το θεατρικό έργο αναπαριστά την «κόλαση του οικιακού βίου». Το μεγαλύτερο μέρος της δραματικής πλοκής αποκαλύπτει λανθάνουσες σχέσεις εξουσίας, ιεραρχικούς ρόλους και συμβολικά μοτίβα, που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ήταν δυνατόν να αναγνωσθούν εάν ο συγγραφέας είχε προτιμήσει μία πιο «συμβατική» θεατρικά φόρμα ανάλυσης των συμβάντων, όπου τα γεγονότα θα έμοιαζαν περισσότερο «πραγματικά».

Το ζευγάρι των δύο βασικών ηρώων «ακροβατεί» ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, την αλήθεια και το ψέμα, συμπαρασύροντας στη δίνη του το νεαρό ζευγάρι που τους επισκέπτεται μεταμεσονύκτια…

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά έργα της διεθνούς δραματουργίας, που το 1966 μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον” σημειώνεται στην ανακοίνωση το θεατρικού σχήματος.

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης

Μετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου

Μουσική Επιμέλεια: Μιμίκα Τάσση

Σκηνικά-κοστούμια - φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Μάρθα: Σοφία Μποτσέα

Τζωρτζ: Νίκος Κυριακουλάκος

Νικ: Νίκος Καπόπουλος

Στο ρόλο της Χάνυ σε διπλή διανομή: Γιώτα Μπούνα και Χαρούλα Νίκου

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής (Νέα Σκηνή) στις 9.15 μ.μ. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 19 Νοεμβρίου: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 9.15 μ.μ. και Σάββατο, Κυριακή στις 8.00 μ.μ.