Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 03:35

Αρχίζει η «Μουσική Σύναξη Ταϋγέτου» με συναυλία του Βαγγέλη Γερμανού

Αρχίζει η «Μουσική Σύναξη Ταϋγέτου» με συναυλία του Βαγγέλη Γερμανού

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ξεκινά σήμερα η «Μουσική Σύναξη Ταϋγέτου», μια σπουδαία σειρά σεμιναρίων και εκδηλώσεων πολιτισμού, δημιουργικότητας  και οικολογίας. Πέρσι στα χωριά του Ταϋγέτου έγινε η 1η Μουσική Σύναξη, η οποία ικανοποίησε τόσο τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες, ώστε περίμεναν με ανυπομονησία να φτάσει η σημερινή μέρα για να νοιώσουν και φέτος όσα αξέχαστα έζησαν την περσινή χρονιά.

Η διοργάνωση ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας και τη Bassaviola art productions και σκοπός είναι να γίνει το δεύτερο καθοριστικό βήμα για την καθιέρωση, τη διεύρυνση και τη συνεχή ποιοτική εξέλιξή της. 
Τον πυρήνα της «Μουσικής Σύναξης» αποτελούν σεμινάρια μουσικών οργάνων, θεατρικά και τεχνικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε μουσικούς, ηθοποιούς, παιδαγωγούς, τεχνικούς και γενικώς σε άτομα που εμπλέκονται ενεργά με την τέχνη της μουσικής και του θεάματος. 
Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συναυλίες, παραστάσεις και παράλληλες δράσεις που απευθύνονται σε φίλους της μουσικής, του θεάτρου, του εναλλακτικού τουρισμού, της θερινής ορεινής διαβίωσης, καθώς και στους κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής. 
Όσον αφορά στις εκδηλώσεις, απόψε στις 9.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο θεατράκι της Αλαγονίας με τον Βαγγέλη Γερμανό. Αύριο, Κυριακή, θα δώσει συναυλία ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, στο Αθλητικό Κέντρο Κερασούλια, στις Πηγές, στις 9.30 το βράδυ.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί ως εξής:
Δευτέρα 23/7, Θεατράκι Αλαγονίας 21.30: «Μικρασιάτικη Ζυγιά». Συναυλία με τους Χρήστο Τσιαμούλη (ούτι), Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο (κλαρίνο), Νίκο Παλαιολόγο (σάζι), Νίκο Αγγελόπουλο (λαούτο), Βαγγέλη Καρίπη (κρουστά), Νίκο Παραουλάκη (νέυ), Πάνο Δημητρακόπουλο (κανονάκι), Έφη Πολίτη (τραγούδι). 
Τρίτη 24/7, Πρ. Ηλίας, Αλαγονία 19.00: Λίλη Τριαντάρη, «Φυσάει ο ανεμόμυλος και παραμύθια φέρνει», παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. 
Θεατράκι Αλαγονίας 21.30: Συναυλία με το Trio των Haig Yazdjian (ούτι), Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο), Βαγγέλη Καρίπη (κρουστά).
Τετάρτη 25/7, Δημοτικό Σχολείο Αρτεμισίας 21.30: «Λαϊκό Πάλκο», συναυλία με τους Γιάννη (Βλάχο) Παπαβασιλείου (μπουζούκι), Θοδώρα Αθανασίου (μπαγλαμά-τραγούδι), Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα-τραγούδι), Παναγιώτη Νικολόπουλο (κοντραμπάσο). 
Πέμπτη 26/7, Θεατράκι Αλαγονίας 21.00: Η Λίλη Τριαντάρη συντροφιά με την Κατερίνα Παλαιολόγου, «Ήτανε και δεν ήτανε, ένα παραμύθι ήτανε», παραμύθι για ενήλικο κοινό. 
Παρασκευή 27/7, Θεατράκι Αλαγονίας 21.00: «Ανοιχτό μικρόφωνο», αυθόρμητοι αυτοσχεδιασμοί από τους καθηγητές και τους μαθητές της Μουσικής Σύναξης. 
Σάββατο 28/7, Θεατράκι Αλαγονίας 20.30: Συναυλία - παρουσίαση των μουσικών εργαστηρίων.