Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 20:30

Γλέντι με τη Βέργα στο χορό και με 2.018 μακαρονάδες!

Γλέντι με τη Βέργα στο χορό και με 2.018 μακαρονάδες!

ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Ένα γλέντι πρωτόγνωρο, υπόσχεται η διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στο χώρο της αγοράς των βιολογικών προϊόντων. «Η Βέργα δίνει το ρυθμό…» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, η οποία όμως εκτός από χορούς και τραγούδια θα περιλαμβάνει και φαγητό, για την ακρίβεια 2.018 μακαρονάδες τις οποίες θα μαγειρέψουν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος…

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί και πρωταγωνιστής θα είναι ο Πολιτιστικός-Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας. Συγκεκριμένα, το χορωδιακό τμήμα του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Πόπης Βαζαίου, θα τραγουδήσει τα κάλαντα και λαϊκά τραγούδια, ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο Νίκος Πράσινος. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου θα εμφανιστεί με το εφηβικό του τμήμα, που θα χορέψει χορούς από όλη την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις μακαρονάδες, τα ζυμαρικά, περίπου 250 κιλά, έχουν προσφερθεί από την εταιρεία «Ήλις παραδοσιακά ζυμαρικά». Οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα τα βράσουν αλτέντε και μετά θα τα ρίξουν στο τιγάνι, σε σάλτσα με τομάτα Μεσσηνίας, πιπεριές, κρεμμύδι, παστό και ελιές. Από πάνω θα πέσει πλούσια στρώση από τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πέρα από την εκδήλωση όμως, όπως και τα δύο προηγούμενα Σάββατα έτσι και αύριο στην Αγορά θα βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης για να προσφέρει δωράκια και χαρά στα παιδιά.