Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 10:09

Μάκαρης στην πίτα της μείζονος μειοψηφίας: Όλοι μαζί θα πάμε για το 2019

Γιώργος Γιαννόπουλος, Σταμάτης Μπεχράκης, Χρήστος Ζόμπολος, Μανώλης Μάκαρης Γιώργος Γιαννόπουλος, Σταμάτης Μπεχράκης, Χρήστος Ζόμπολος, Μανώλης Μάκαρης

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μπροστά σε μεγάλο ακροατήριο ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, επανέλαβε έμμεσα αλλά ξεκάθαρα, ότι αν μπει θέμα επιλογής νέου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης εκείνος και τα στελέχη της δημοτικής κίνησης που τον στηρίζουν θα συνεχίσουν ως δημοτικός συνδυασμός. «Όλοι μαζί πάμε για το 2019», δήλωσε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ομιλία του κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας της δημοτικής παράταξης, χθες το βράδυ, στο «Vino Banco Tapas Bar», στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας…

Επιπλέον ο Μανώλης Μάκαρης ανακοίνωσε ότι η παράταξή του «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» ξεκινά την ετοιμασία στρατηγικού αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου, με την ονομασία «Καλαμάτα 2020-2025», το οποίο θα εκπονηθεί με συλλογικές διαδικασίες και με την κοινωνική συμμετοχή.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καλαμάτας και δεν έχει διαχειριστεί σωστά η δημοτική αρχή. Άρχισε μιλώντας για την «κακή διαχείριση» των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα και τη σοβαρή οικολογική επιβάρυνση του Ταϋγέτου, σημειώνοντας μάλιστα ότι δημιουργείται πρόβλημα σε μια περιοχή που επηρεάζει άμεσα την πόλη της Καλαμάτας. Συνέχισε αναφερόμενος στην ανάγκη αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού και της διαχείρισης της λυματολάσπης, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό αποτελεί τη μεγάλη πληγή της δυτικής περιοχής της Καλαμάτας. Επίσης εστίασε και στην ανάγκη υποστήριξης και ενίσχυσης της ανακύκλωσης, αναφέροντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να εξοικονομήσει ο Δήμος ποσό 1.000.000 ευρώ το χρόνο με τη βελτίωση των δεικτών στην ανακύκλωση.

Επίσης ο κ. Μάκαρης υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει τις γειτονιές της πόλης και ότι το έργο της εξαντλείται σε επιφανειακές αναπλάσεις στον άξονα της Αριστομένους.

Σχετικά με τις υποδομές ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι η δημοτική του παράταξη από το 2014 μιλάει για την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης και θα συνεχίσει να μιλάει, όπως είπε, μέχρι να γίνουν τα αναγκαία έργα. Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, τονίζοντας ότι η μείζων μειοψηφία πίεσε όσο μπορούσε ώστε να γίνουν αναγκαίες παρεμβάσεις,  ενώ δήλωσε επίσης ότι με την πίεση της δικής του παράταξης μπήκαν στο πρόγραμμα της Σύμπραξης του Δημόσιου με το Ιδιωτικό Τομέα τα έργα κατασκευής Παλαι Ντε Σπορ και κολυμβητηρίου στην Καλαμάτα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Μεγάρου Χορού, σχολιάζοντας ότι δεν μπορεί ένα έργο 15.000.000 ευρώ να λειτουργεί για 15 έως 20 ημέρες το χρόνο.

Τέλος ο Μανώλης Μάκαρης σχολίασε ότι ο «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» έχει ανοιχτεί στην κοινωνία, έχει συγκροτήσει 19 θεματικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες δημότες, ενώ το πρόγραμμα «Καλαμάτα 2020-2025» θα διαμορφωθεί βάσει των εργασιών αυτών των θεματικών ομάδων.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Πέτρος Κωνσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη, ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πολυχρονόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Πατσαρίνος, η επικεφαλής της «Πελοπόννησος Οικολογική» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο γενικός διευθυντής του Δήμου Βασίλης Τζαμουράνης.
Στ.Μ.