Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 00:38

Αποκριάτικο κέφι, τρέλα και χαρά για όλα τα παιδιά στη «Γειτονιά των χρωμάτων»

Αποκριάτικο κέφι, τρέλα και χαρά για όλα τα παιδιά στη «Γειτονιά των χρωμάτων»

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Πολύχρωμες και γλυκύτατες αποκριές υπόσχεται στα παιδιά και όχι μόνο η «Γειτονιά των χρωμάτων», που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας. Και για να μας προϊδεάσει, μας έδωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων επάνω σε μια μεγάλη πλάκα σοκολάτας... Στη «Γειτονιά των χρωμάτων» εκτός των επί πληρωμή παιχνιδιών θα λειτουργήσουν και διάφορα αποκριάτικα εργαστήρια και θα πραγματοποιηθούν δράσεις με δωρεάν συμμετοχή για όλα τα παιδιά. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή το απόγευμα…

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε επάνω σε μια μεγάλη κούνια του λούνα παρκ που θα λειτουργήσει στη «Γειτονιά των χρωμάτων». Εκεί ο κλόουν Βούλης, εκπρόσωπος της «γειτονιάς», ανέφερε ότι τα παιδιά και οι μεγάλοι που θα την επισκεφθούν θα διασκεδάσουν, θα δοκιμάσουν καινούργια παιχνίδια, θα δημιουργήσουν αποκριάτικες κατασκευές. «Θα είναι η πιο γιορτινή γειτονιά» των αποκριών, τόνισε και πρόσθεσε ότι τον κόσμο θα διασκεδάζουν επίσης ξυλοπόδαροι, ανιματέρ και άλλοι.

Όπως σημείωσε, με την έναρξη της λειτουργίας της γειτονιάς, το Σάββατο, θα λειτουργήσει και το εργαστήρι της αποκριάς, με μουσικά αγάλματα, με μαγικό καθρέφτη και με δημιουργία αποκριάτικης μάσκας. Την Κυριακή θα λειτουργήσει πάλι το εργαστήρι της αποκριάς, ενώ στη μία μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί …σοκολατοπόλεμος. Τα εγκαίνια της γειτονιάς θα γίνουν στις 4:30 το απόγευμα της Κυριακής.

Την Τσικνοπέμπτη θα γίνει παραδοσιακό τσίκνισμα με την Έφη Θώδη και την ορχήστρα της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ακόμη δραστηριότητες και εργαστήρια, με δωρεάν είσοδο, μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα.

Ο Χάρης Βγενής, εκπρόσωπος εθελοντών καρναβαλιστών της Καλαμάτας, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας της «Γειτονιάς των χρωμάτων» θα γίνουν διάφορες αποκριάτικες δραστηριότητες με τη συμμετοχή παλιών και νεότερων καρναβαλιστών, αρχηγών καρναβαλικών πληρωμάτων του παρελθόντος και άλλους. Απεύθυνε κάλεσμα στους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι δωρεάν και τονίζοντας ότι σκοπός είναι να χαρεί ο κόσμος, να διασκεδάσει.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στις δραστηριότητες αυτές θα συμμετέχει η επιχείρηση «Παιχνιδούπολη» όπως και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης «Μια φορά και ένα καιρό».

Η Μαρία Σαραντοπούλου, από το «Μια φορά και ένα καιρό» ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη συμμετοχή του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης που εκπροσωπεί στις αποκριάτικες δράσεις της «γειτονιάς των χρωμάτων» και πως θα περιμένει τα παιδιά να περάσουν μαζί δημιουργικά.

Τέλος, ο εικαστικός Βασίλης Καριζώνης ανέφερε ότι και εκείνος συμμετέχει εθελοντικά στη «γειτονιά των χρωμάτων» και μαζί με άλλους εικαστικούς θα λειτουργήσουν εργαστήρια κατασκευής μάσκας και άλλων αποκριάτικων δημιουργιών.
Στ.Μ.