Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 10:48

Και στην Καλαμάτα τα ομοιώματα πλοίων του Παναγιώτη Σοφικίτη

Και στην Καλαμάτα τα ομοιώματα πλοίων του Παναγιώτη Σοφικίτη

ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ
Τα εντυπωσιακά ομοιώματα πλοίων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής, έργα του Παναγιώτη Σοφικίτη, θα παρουσιαστούν σε έκθεση και στην Καλαμάτα, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 23 Μάρτη στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας…

«Σαν καλοτάξιδο σκαρί» ο τίτλος της έκθεσης. Θα παρουσιαστούν συνολικά 25 ομοιώματα πλοίων από διάφορες χρονικές περιόδους και συγκεκριμένα τέσσερα αρχαία καράβια, έξι βυζαντινά, εφτά πλοία της Επανάστασης του ’21 και εφτά της περιόδου μετά την Επανάσταση έως σήμερα, μαζί με ένα εγγλέζικο κανονιοφόρο, το Bellona.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, όλα τα έργα θα συνοδεύονται από πολύ σημαντικό αρχειακό υλικό του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μάη 2018.

Για ξεναγήσεις σχολείων και κοινού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τον δημιουργό Παναγιώτη Σοφικίτη (69727102). Την οργάνωση και επιμέλεια της έκθεσης έχει η Λέττα Πετρουλάκη και το αρχειακό υλικό παραχώρησε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και επιμελήθηκε η επιμελήτρια του Μουσείου Νατάσα Καστρίτη.