Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 19:31

«Dancing my way» για την επικοινωνία με τα άτομα με αναπηρίες

Χριστίνα Μακρίδη, Ιωάννα Καραμήτρη, Αναστασία Μπελογιάννη, Θωμαΐς Σταμούλη και Σοφία Δρούμπαλη Χριστίνα Μακρίδη, Ιωάννα Καραμήτρη, Αναστασία Μπελογιάννη, Θωμαΐς Σταμούλη και Σοφία Δρούμπαλη

ΦΑΡΙΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ, ΚΕΦΙΑΠ
Ένα καινοτόμο πρόγραμμα που προσδοκά να αναπτύξει την επικοινωνία των ατόμων με αναπηρίες με τον περίγυρό τους και ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο, ξεκινά σήμερα από τη Δημοτική Σχολή Χορού της Φάρις, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Καλαμάτας, με εκπαιδεύτρια τη Σοφία Δρούμπαλη. Η κίνηση είναι ο πρωταρχικός τρόπος επικοινωνίας για τον κάθε άνθρωπο, ενώ για τα άτομα με αναπηρίες η κίνηση είναι ο μοναδικός ή ο βασικότερος, τόνισε η κ. Δρούμπαλη και συνέχισε αναφέροντας ότι με το πρόγραμμα που ξεκινά σήμερα ο σκοπός είναι να γίνει ο χορός η φωνή αυτών των ατόμων και ο τρόπος της επικοινωνίας τους…

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Φάρις, στο νέο Δημαρχείο της Καλαμάτας. Ο τίτλος του είναι «Dancing my way» και όπως ανέφερε η κ. Δρούμπαλη, η συνεργασία της με το Φεστιβάλ Χορού, τη Σχολή Χορού και το ΚΕΦΙΑΠ ξεκίνησε από πέρσι, όταν η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Κατερίνα Κασιούμη αφουγκράστηκε την ανάγκη των ατόμων με αναπηρίες να έρθουν σε επαφή με το χορό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου έχουν γίνει και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες.

Για τη Σοφία Δρούμπαλη μίλησε η καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής Χορού, Θωμαΐς Σταμούλη, που σημείωσε ότι ήταν σπουδάστρια της σχολής, σπούδασε χορό και παιδαγωγικά, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, όπου έκανε μεταπτυχιακό στη ψυχοθεραπεία μέσω της κίνησης και του χορού, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται επίσης στο Λονδίνο ως ψυχοθεραπεύτρια και καθηγήτρια θεραπευτικού χορού.

Για πρόγραμμα μίλησε επίσης η πρόεδρος της Φάρις, δημοτική σύμβουλος Αναστασία Μπελογιάννη, που εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξαιρετική συνεργασία της Σχολής Χορού, του Φεστιβάλ Χορού και του ΚΕΦΙΑΠ.

Από το ΚΕΦΙΑΠ τοποθετήθηκαν η διοικητική και η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, Ιωάννα Καραμήτρη και Χριστίνα Μακρίδη αντίστοιχα, που επίσης δήλωσαν ευχαριστημένες για τη συνεργασία με το Δήμο, τη Φάρις και το Φεστιβάλ.

Θερμές ευχαριστίες διατύπωσαν επίσης όλες οι κυρίες για το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα και τον διευθυντή της Φάρις Νίκο Φύσκιλη για την υποστήριξή τους προκειμένου να υλοποιηθεί το «Dancing my way».
Στ.Μ.