Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 01:43

Ο Ηλίας Μαμαλάκης το Σάββατο στην Αγορά της Καλαμάτας για την υπεύθυνη ψαροφαγία

Ο Ηλίας Μαμαλάκης το Σάββατο στην Αγορά της Καλαμάτας για την υπεύθυνη ψαροφαγία

WWF-ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-“ΓΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ” 
Μη αναστρέψιμη κινδυνεύει να γίνει η κατάσταση με τη μεγάλη μείωση του πληθυσμού των ψαριών στις θάλασσες λόγω της υπεραλίευσης. Για να συνεχίσουν να υπάρχουν ψάρια επιβάλλεται να γίνουμε υπεύθυνοι ως ψαροφάγοι. Και πως θα το καταφέρουμε αυτό θα μας το εξηγήσει το Σάββατο το πρωί, στη Δημοτική Αγορά της Καλαμάτας, ο αγαπητός Ηλίας Μαμαλάκης, που δεν αποκλείεται να μαγειρέψει κιόλας. Είναι εκδήλωση της WWF σε συνεργασία με την εταιρία της Κεντρικής Αγοράς, με το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και με τον Παναγιώτη Γαστροναύτη Παπανικολόπουλο…

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, “από τις 11:00 έως τη 13:00, η ομάδα του WWF Ελλάς και ο αγαπημένος γευσιγνώστης, Ηλίας Μαμαλάκης,  θα μυήσουν τους κατοίκους της πόλης στις αρχές της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της σωστής ψαροφαγίας!

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε ψαρικά;

Τα ψάρια έχουν την εποχή τους σαν τα λαχανικά;

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τρώμε γόνο και ποια είναι τα λιγότερο δημοφιλή είδη που μπορούμε να βάλουμε στο μενού μας;

Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντήσουν το WWF Ελλάς και ο Ηλίας Μαμαλάκης, ενημερώνοντας τους επισκέπτες πως ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές και επιλέγοντας τα ψαρικά μας υπεύθυνα, όλοι μας μπορούμε να κρατήσουμε τις θάλασσές μας ζωντανές και γεμάτες ψάρια.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το WWF Fish Guide app, τον Οδηγό Υπεύθυνης Κατανάλωσης του WWF, που μας ενημερώνει ανά πάσα στιγμή πώς μπορούμε να επιλέξουμε με σωστό τρόπο τα ψαρικά της αρεσκείας μας.

Στο πλευρό μας θα βρίσκονται οι φοιτητές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ της Καλαμάτας, οι οποίοι θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους επισκέπτες θαλασσινά εδέσματα, φτιαγμένα με μεράκι και υπευθυνότητα.

Οι υγιείς θάλασσες περνούν από το πιάτο μας!”.