Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 02:03

Γιορτή των λουλουδιών με πλήθος εκδηλώσεων από σήμερα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γιορτή των λουλουδιών με πλήθος εκδηλώσεων από σήμερα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 28 ΜΑΗ 
Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 7η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το οποίο μέχρι τις 28 του μήνα θα είναι γεμάτο από χρώματα και αρώματα των λουλουδιών αλλά και από μουσικές και τραγούδια, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές πολιτιστικές αλλά και άλλες εκδηλώσεις. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο, Σάββατο, στις οχτώ το βράδυ...

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις εννέα το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας, μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και βιωματικό εργαστήριο ανθοδετικής, από το ΤΕΙ Πελοποννήσου και τους εκπαιδευόμενους στο Σεμινάριο Ανθοδετικής.

Την την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και μεταξύ των ωρών 18.00 και 21.00, μαθητές από τάξεις του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με τους καθηγητές τους θα «γεμίσουν» με μουσική το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, δημιουργώντας μία «μουσική διαδρομή» από την είσοδο του Πάρκου μέχρι την Ανθοκομική Έκθεση.

Το Σάββατο 26 Μαΐου και από 20.00 έως 21.00, θα δοθεί συναυλία της Παιδικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Παιδικού Μελίφωνου. Η Παιδική Ορχήστρα αποτελείται από 14 μαθητές του Ωδείου, από τις τάξεις βιολιού, βιολοντσέλου, φλάουτου, κλαρινέτου, κρουστών και πιάνου και θα τη διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάντζαρης. Το Παιδικό Μελίφωνο είναι μία χορωδία που αποτελείται από 30 και πλέον μικρούς μαθητές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Μάτζαρη, η οποία επιμελείται την κινησιολογία, αλλά και συνθέτει τραγούδια για τη χορωδία, καθώς και του μαέστρου Ιβάν Μάτζαρη. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Λούκας Γεώργας.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 20.00, στο χώρο μπροστά από το Αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.