Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 17:58

Επιτυχημένη αλλά σε αφόρητη ατμόσφαιρα η γιορτή των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Επιτυχημένη αλλά σε αφόρητη ατμόσφαιρα η γιορτή των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ 
Δημοτική αρχή Καλαμάτας και μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη θαυμάσια γιορτή που πραγματοποίησαν χθες τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας (ΚΔΑΠ). Μόνο που με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, τονίζει ότι στην αίθουσα δεν λειτούργησε ο κλιματισμός, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και σχολιάζει ότι εφόσον ο Δήμος έχει αναλάβει τη διαχείριση του αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου θα έπρεπε να φροντίζει κιόλας για τα αυτονόητα, όπως ο κλιματισμός της αίθουσας…

Σε δελτίο Τύπου για την εκδήλωση η δημοτική αρχή σημειώνει ότι το αμφιθέατρο γέμισε κόσμο και πως “η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 και περιέλαβε θεατρικά δρώμενα και χορευτικά παρμένα από τον ελληνικό κινηματογράφο, τα οποία παρουσίασαν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από τους γονείς και φίλους τους. Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας, τις δραστηριότητες των οποίων παρακολουθούν περίπου 500 παιδιά, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους. Επεσήμανε, ακόμη, ότι στα 11 ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ απασχολούνται δεκάδες επιστήμονες και βοηθητικό προσωπικό, νέοι κυρίως, οι οποίοι βρήκαν εργασιακή διέξοδο στη νέα αυτή δομή του Δήμου Καλαμάτας. Κάθε χρόνο έρχεται στην Καλαμάτα ποσόν πάνω από μισό εκατ. ευρώ για μισθοδοσία και έξοδα λειτουργίας, από το ΕΣΠΑ. Ο Π. Νίκας τόνισε πως ο θεσμός των ΚΔΑΠ αποτελεί μεγάλη προσφορά, ιδίως προς τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Τέλος, συνεχάρη όλους τους συντελεστές των ΚΔΑΠ για το έργο τους, ευχήθηκε δε καλή πρόοδο στα παιδιά και καλό καλοκαίρι”.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης, σε ανακοίνωσή του αφού σημειώνει ότι “σε αυτήν την εκδήλωση παρουσιάστηκαν με επιτυχία θεατρικά δρώμενα, χορευτικά και έκθεση με δημιουργίες  των παιδιών που συμμετείχαν στα ΚΔΑΠ”, σχολιάζει το εξής: “Μοναδική παραφωνία στο γιορτινό κλίμα ήταν η απουσία κλιματισμού στην συγκεκριμένη αίθουσα που δημιούργησε αφόρητη και αποπνικτική κατάσταση στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που παρακολούθησαν την συγκεκριμένη εκδήλωση. Η δημοτική αρχή αφού έχει αναλάβει την πλήρη διαχείριση της συγκεκριμένης αίθουσας οφείλει να εξασφαλίζει τα αυτονόητα όπως είναι ο κλιματισμός”.