Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 09:03

Τι είναι η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

Τι είναι η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ “HOUSE BY PHAOS” 
Με ομιλητή τον καλό γνώστη του θέματος, τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου, Αντώνη Ψαράκη και τον οικονομολόγο και νομικό Παναγιώτη Ξεροβάσιλα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1η Οκτώβρη, στην Καλαμάτα, ενημερωτική εκδήλωση για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Θα γίνει στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού “House by Phaos”, στην οδό Σφακτηρίας 18…

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, “τη Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.30, στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού «House by Phaos», επι της οδού Σφακτηρίας 18 στην Καλαμάτα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί  παρουσίαση - ενημέρωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, μέσα από διαδικασίες, οφέλη και καλές πρακτικές.

Η Κοινωνική Οικονομία έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως “Τρίτος Τομέας της Οικονομίας”, ως ο τομέας της οικονομίας που αναπτύσσεται και συνεισφέρει στην διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα την κοινωνική συνοχή.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΦΑΟΣ», ενώ βασικοί ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Αντώνιος Ψαράκης, Προϊστάμενος Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου και Παναγιώτης Ξεροβάσιλας Οικονομολόγος – Νομικός.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων Κ.ΑΛ.Ο. θα αναφερθούν σε καλές πρακτικές διαχείρισης των επιχειρήσεών τους και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση”.