Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 08:41

Το σπίτι της μουσικής ανοίγει τις πόρτες του την Κυριακή

Σταύρος Βόλλαρης, Στάθης Γυφτάκης Σταύρος Βόλλαρης, Στάθης Γυφτάκης

OPEN DAY ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Όσους η μουσική τους συγκινεί και τους ενθουσιάζει περισσότερο από κάθε τι άλλο, έχουν την Κυριακή, 7 Οκτώβρη, την ευκαιρία να την επισκεφθούν στο σπίτι της. Να πάνε δηλαδή στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, που έχει διοργανώσει open day από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, να δουν και να μιλήσουν με τους καθηγητές, να γνωρίσουν τα όργανα, να ακούσουν, να δοκιμάσουν να παίξουν και, γιατί όχι, να κάνουν μια δοκιμαστική εγγραφή. Προσοχή, το open day δεν είναι μόνο για παιδιά, γιατί όπως υπογράμμισαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΩΚ Στάθης Γυφτάκης με τον καθηγητή Σταύρο Βόλλαρη, οι μουσικές σπουδές δεν έχουν ηλικιακά όρια…

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το κάλεσμα του κόσμου στο open day του Δημοτικού Ωδείου ο Στάθης Γυφτάκης τόνισε ότι οι άνθρωποι του Ωδείου θα υποδεχθούν τον κόσμο με μεγάλη χαρά προκειμένου να τους ξεναγήσουν στους χώρους, να τους δείξουν τα όργανα, να συζητήσουν με τους καθηγητές, ενώ θα δοθεί επίσης μια μουσική συναυλία, καθώς θα πραγματοποιηθεί και ένα μουσικό παιχνίδι.

Ο Στάθης Γυφτάκης σημείωσε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείται open day και πως πέρσι η δράση αυτή σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Τέλος τόνισε ότι οι σπουδές στη μουσική δεν γνωρίζουν ηλικιακά όρια, μπορούν να ξεκινήσουν από την ηλικία των 2,5 χρόνων και να ξεπεράσουν την ηλικία των 70 χρόνων.

Ο καθηγητής μουσικής Σταύρος Βόλλαρης πρόσθεσε ότι η αυριανή θα είναι μια μέρα γνωριμίας του κοινού, όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγάλων, με τα μουσικά όργανα, με τους καθηγητές του Ωδείου, με τους οποίους θα μπορέσουν να συζητήσουν για κάθε απορία που έχουν. Αναφέρθηκε ακόμη στη δύναμη της μουσικής και τόνισε ότι οι καθηγητές του Ωδείου περιμένουν  να υποδεχθούν αύριο τον κόσμο με μεγάλη χαρά.

Στ.Μ.