Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 02:23

Έντεκα εικαστικοί απαντούν στο ερώτημα “τίνα με θέλουσι οι άνθρωποι είναι;”

Ρόμπερτ Ζερβός, Βασίλης Καριζώνης, Νίκος Κουρής Ρόμπερτ Ζερβός, Βασίλης Καριζώνης, Νίκος Κουρής

CONIECTURA VI 
Το υπαρξιακό ερώτημα “τίνα με θέλουσι οι άνθρωποι είναι;”, ποιός θέλουν οι άλλοι να είμαι, πραγματεύονται έντεκα εικαστικοί, Έλληνες και ξένοι, που όμως έχουν ως σημείο αναφοράς τη Μεσσηνία. Πρόκειται για την έκθεση Coniectura VI, που εγκαινιάζεται στις 8:30 το βράδυ της Παρασκευής 21 Δεκέμβρη 2018, στο Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας…

Ο επιμελητής της έκθεσης, Βασίλης Καριζώνης, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο MYLO της Καλαμάτας, σημείωσε ότι το θέμα της νέας έκθεσης Coniectura απασχολεί καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και σε μερικές περιπτώσεις δημιουργεί και προβλήματα στην ψυχολογία του ανθρώπου. Ο κ. Καριζώνης συνέχισε τονίζοντας ότι το υπαρξιακό τούτο ζήτημα απασχολεί και τους καλλιτέχνες, οι οποίοι τοποθετούνται δημιουργικά επάνω σε αυτό με το έργο τους που παρουσιάζουν στην έκθεση.

Ακόμη ο επιμελητής της έκθεσης σημείωσε τη χαρά του για την πραγματοποίηση της έκθεσης στην Καλαμάτα, ενώ ανέφερε ότι ο μεγάλος στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μια Coniectura σε αίθουσα τέχνης στην Αθήνα μέσα στην επόμενη διετία, εγχείρημα όμως που τόνισε ότι είναι δύσκολο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου.

Στην έκθεση συμμετέχει ο φωτογράφος Ρόμπερτ Ζερβός, ο οποίος κατά τη συνέντευξη Τύπου είπε ότι το θέμα είναι πραγματικά ενδιαφέρον και πως ο ίδιος επέλεξε να αναφερθεί στο ρόλο της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, η οποία απαιτεί από τη γυναίκα να είναι και δυναμικό ον αλλά και “γατούλα”. Ο Ρόμπερ Ζερβός παρουσιάζει δύο φωτογραφίες με την Έφη Σπηλιοπούλου, η οποία έχει γράψει και ένα κείμενο με τις σκέψεις της για το πως θέλουν οι άλλοι να είναι η γυναίκα.

Στην οργάνωση της έκθεσης συμμετέχει η Masterworks, ο εκπρόσωπος της οποίας, Νίκος Κουρής, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Βασίλη Καριζώνη και τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη νέα Coniectura. Σημείωσε ότι για να γίνει η έκθεση χρειάστηκε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ο Βασίλης Καριζώνης, δεδομένου ότι η Καλαμάτα δεν διαθέτει κατάλληλους χώρους για εικαστικές εκθέσεις. Σχολίασε μάλιστα ότι οι καλλιτέχνες χρειάζονται στήριξη ώστε να φέρουν την τέχνη στο κοινό, καθώς επίσης ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην Coniectura VI συμμετέχουν οι εικαστικοί Σωτήρης Αναστασόπουλος, Ρόμπερτ Ζερβός, Annette Hilbrecht, Βασίλης Καριζώνης, Πηνελόπη Μεμένιου, Ελένη Μπαρδαμάσκου, Γιώργος Ντέρος, Γιώργος Σταθουλόπουλος, Παναγιώτης Φ. Τεμπελόπουλος, Ingrid Weinert, Brigitte Woda-Stabl.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 6 Γενάρη 2019, καθημερινά εκτός αργιών, από τις εφτά το απόγευμα μέχρι τις δέκα το βράδυ.

Στ.Μ.