Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 19:04

«Οιδίπους τύραννος» με Μαρκουλάκη και Χειλάκη στην Αρχαία Μεσσήνη

«Οιδίπους τύραννος» με Μαρκουλάκη και Χειλάκη στην Αρχαία Μεσσήνη

ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Το έργο του Σοφοκλή «Οιδίπους τύραννος», με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού (παραγωγή του αρτivities και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου), θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, την άλλη Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Αύριο, Τρίτη, το πρωί θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, με τον Αιμίλιο Χειλάκη, για την προβολή της παράστασης, η οποία έρχεται στην Αρχαία Μεσσήνη με τη συμβολή και του Σωματείου «Διάζωμα».
Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, γνωστός στο ελληνικό θεατρικό κοινό Λιθουανός σκηνοθέτης, που καταπιάστηκε με την εμβληματική τραγωδία έχοντας σαν όπλα του τη μετάφραση του Μίνου Βολανάκη, τον ομαδικό τρόπο αφήγησης και ασκημένους στον αρχαίο Αττικό λόγο ηθοποιούς. 
Τη συνέντευξη θα δώσουν ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος, ο υπεύθυνος του αρχαιολογικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη Πέτρος Θέμελης και ο πρόεδρος του δημοτικού Νομικού Προσώπου «Αρχαία Μεσσήνη», Γιώργος Δαβίλλας.