Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 11:28

Ξεκινάει το παζάρι αντικών στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
Ξεκινάει σήμερα, στο μεγάλο καλντερίμι της ιστορικής Αρκαδιάς, στην παλιά πόλη της Κυπαρισσίας το υπαίθριο παζάρι με τις αντίκες, που αναβιώνει κάθε χρόνο από τον Σύλλογο για την Προστασία και την Αναβίωση της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας…

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20:30, απόψε (Τετάρτη 7 Αυγούστου) ενώ θα ακολουθήσει, στις 21:00, μουσική βραδιά με θέμα «Ανάμεσα Τρεις Θάλασσες». Συμμετέχουν αφιλοκερδώς: Παππά Σωτηρία (κανονάκι-φωνή), Παρασκευοπούλου Μελίνα (φωνή-κρουστά) και Περτσελάκη Ελένη (βιολί-φωνή).

Το παζάρι αντικών συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας.  Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του Παζαριού.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν σε 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι πρόκειται για το μοναδικό περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. «Είναι μια αναβίωση της παλιάς αγοράς της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας στο φυσικό της χώρο, το λεγόμενο Σταυροπάζαρο. Η θέση ιδανική και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο», όπως εξηγούν.

Έκθεση όπλων εποχής
Κατά την διάρκεια του υπαίθριου παζαριού θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση με όπλα εποχής (1650-1750) και παραδοσιακής φορεσιάς από την προσωπική συλλογή του Σπύρου Κατσίρα (Σύλλογος Ελληνομνήμονες).

Info:
Υπαίθριο Παζάρι Αντικών στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας
Διάρκεια: 07-12 Αυγούστου 2019
Ώρες: 10:00- 24:00