Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 11:27

Την παραλία Αγ. Νικολάου καθαρίζουν οι πολίτες της Μεσσήνης

Την παραλία Αγ. Νικολάου καθαρίζουν οι πολίτες της Μεσσήνης

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
«Έλα κι εσύ, η παραθαλάσσια κληρονομιά της Μεσσήνης μας χρειάζεται», είναι το σύνθημα με το οποίο προτρέπουν σε καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Νικολάου εθελοντές της Μεσσήνης, σήμερα το απόγευμα...

Πρόκειται για μία εθελοντική δράση που έχει στόχο την ανάδειξη της παραλίας του ‘Αγίου Νικολάου’ της Μεσσήνης και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία πολιτών της Μεσσήνης.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον καθαρισμό θα πρέπει να βρίσκονται στην παραλία, στις 19:30, σήμερα (Παρασκευή, 9 Αυγούστου). Σημείο συνάντησης και εκκίνησης καθαρισμού είναι η απόληξη της ομώνυμης οδικής αρτηρίας, απ’ όπου και ξεκινά η παραλία.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο δημοτικός σύμβουλος στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης, Γιάννης Λάσκαρης, ανέδειξε το θέμα της εγκατάλειψης της παραλίας του Αγίου Νικολάου, με άρθρο του, που δημοσίευσε το kalamatjournal.gr με τίτλο: «Μια παραθαλάσσια κληρονομιά σε απαξίωση».

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Λάσκαρης τόνιζε:
«Δυστυχώς και αυτό το καλοκαίρι η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι παραμελημένη. Η εικόνα που παρουσιάζει απωθεί τους επίδοξους επισκέπτες της. Είναι χρέος όλων μας να συμβάλουμε στην αναβάθμιση και αυτού του παραλιακού μετώπου, ακόμη και αν χρειαστεί να προβούμε σε εθελοντικές δράσεις. Η Φύση δεν μας ανήκει, είμαστε μέρος της και οφείλουμε να διατηρούμε ό,τι μας προσφέρει αιώνες τώρα. Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι μια όαση δροσιάς και γαλήνης και δεν πρέπει να μετατραπεί σε ‘σκουπιδότοπο’».