Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 01:16

"Οινοποιήματα 2019" στον παλιό Νερόμυλο στην Κυπαρισσία

ΔΕΥΤΕΡΑ&ΤΡΙΤΗ
Ένα διήμερο παρουσίασης και γευσιγνωσίας τριφυλιακών οίνων, τα “Οινοποιήματα 2019”, διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις 12 και 13 Αυγούστου, στον δροσερό κήπο του Παλιού Νερόμυλου στην Κυπαρισσία...

Στόχος, η ανάδειξη του τριφυλιακού αμπελώνα και των ωραίων οίνων που παράγονται εκεί, μέσα από μια κοινή παρουσία και προσπάθεια όλων των οινοποιών της περιοχής.

“Εχει γίνει συνείδηση πλέον ότι η συνέργεια, η συνεργασία και η ενότητα όλων μπορούν να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό μέλλον για τη ντόπια παραγωγή που έχει σοβαρές βάσεις για εκλεκτά κρασιά και αύξηση της αναγνωρισιμότητας στο οινόφιλο κοινό και όχι μόνο”, επισημαίνουν οι διοργανωτές και προσθέτουν: “Οι προοπτικές της ντόπιας παραγωγής θεωρούνται ικανές για μια τέτοια εξέλιξη, η οποία θα συμπαρασύρει κι άλλες αναπτυξιακές δράσεις, όχι μόνο για τους παραγωγούς, αλλά και για την περιοχή γενικότερα. Ο Παλιός Νερόμυλος και ο Νίκος Ιμιρζιάδης πρωτοστατούν στην προσπάθεια αυτή πολλά χρόνια τώρα με ποικίλες ενέργειες και με τη βοήθεια του ειδικού, Τάσου Ψυχογιού”.

Οι οινοποιοί που συμμετέχουν είναι: ΔΕΡΕΣΚOΣ, ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ (ΡΟΕΣ), COSTA NAVARINO, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ, ΤΣΩΛΗΣ, ΨΑΡΡΑΙΟΣ. Και τις δύο ημέρες, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν από τους ίδιους τους οινοποιούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις «ετικέτες» τους με γευσιγνωσίες, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του Τριφυλιακού terroir και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε κρασιού.

Στην εκδήλωση (13/8) θα συμμετάσχει  και ο γνωστός wine expert και βραβευμένος διεθνώς sommelier, Γιώργος Λούκας με ειδικές ομιλίες, γευσιγνωσίες, γαστρονομικές συμβουλές σχετικές με το κρασί και το food pairing.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας και ο Βαγγέλης Ξυγκώρος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Info:
Οινοποιήματα 2019 
Παλιός Νερόμυλος στην Κυπαρισσία
Δευτέρα και Τρίτη, 12&13 Αυγούστου 2019
Ώρες: 20.00-23.00