Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 11:38

Δέος και αρμονία στη μουσική βραδιά στον Επικούριο

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του ναού του Επικούριου Απόλλωνος, η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στην αυγή της πανσελήνου…», που διοργάνωσε ο Δήμος Οιχαλίας...

Πλήθος κόσμου κατέφθασε από νωρίς στον ναό, για να θαυμάσει το μνημείο και το φυσικό κάλλος της περιοχής.

«Με συνοδοιπόρο ένα σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι απολαύσαμε ένα άρτια εκτελεσμένο μουσικό ταξίδι γεμάτο νοσταλγία και ρομαντισμό που, με φόντο τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνος δημιουργούσαν μια μοναδική εμπειρία», σημειώνουν οι διοργανωτές, ευχαριστώντας θερμά όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους.

Προσθέτουν, ότι «κατά την εκδήλωση ερμηνεύτηκαν τέσσερις κύκλοι τραγουδιών σπουδαίων ποιητών, μελοποιημένοι από σπουδαίους συνθέτες, όπου ο Γ. Ρίτσος συνάντησε τον Μ. Θεοδωράκη,  ο Οδ. Ελύτης συνάντησε τον Στ. Γυφτάκη, ο  Ν. Γκάτσος συνάντησε τον Μ. Χατζιδάκι και μια σειρά παραδοσιακών Ισπανικών ποιημάτων διασκευασμένα από τον Φ.Γ. Λόρκα».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας, με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.