Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 11:53

Ο Καραγκιόζης βρέθηκε στην πιο γνωστή Αυλή της Καρδαμύλης

Άλλη μία μαγική βραδιά, αυτή τη φορά με παρέα τον Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών των Κώστα και Μπάμπη Μακρή έζησαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή (18/08) στην Αυλή της Γιωργίτσας, στην Καρδαμύλη…

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ στην Αυλή της, η ιδιοκτήτρια, Βούλα Σπυρέα, γράφει, υπό μορφήν δελτίου Τύπου:

«Την Κυριακή το βράδυ, γίναμε όλοι παιδιά και μαζί με τον Καραγκιόζη και την παρέα του, ‘εξολοθρεύσαμε’, τον “Γοριλάνθρωπο”! Με γέλια, χαρούμενες φωνές, πάθος και τραγούδια γέμισε η Αυλή της Γιωργίτσας. Μικροί και μεγάλοι, απολαύσαμε την ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα διδακτική παράσταση του Θεάτρου Σκιών Κώστα και Μπάμπη Μακρή, “O Γοριλάνθρωπος”.

Ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης, η φαμελιά του και η παρέα του, μας χάρισαν πολύ γέλιο και ταυτόχρονα πέρασαν όμορφα μηνύματα στους μικρούς μας φίλους, όπως για παράδειγμα, την αντίσταση στην δωροδοκία που προσπάθησε ο Χατζατζάρης να κάνει στα παιδιά, λέγοντάς τους ότι θα τους δώσει τα μισά χρήματα από την αμοιβή που έδινε ο Βεζύρης, για όποιον έπιανε τον Γοριλάνθρωπο, εάν έλεγαν στον Βεζύρη , ότι αυτός (ο Χατζατζάρης) έπιασε τον Γοριλάνθρωπο κι όχι ο Καραγκιόζης. Σύσσωμη η πιτσιρικαρία, φώναζε “Καραγκιόζης, Καραγκιόζης”.

Ο Καραγκιόζης δεν είναι μόνο γέλιο και χαρά. Είναι η παράδοση μας, γι’ αυτό ας φροντίσουμε να περάσει από γενιά σε γενιά, όπως φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο ο Κώστας και ο Μπάμπης Μακρής.

Μαζί με το γέλιο που μας προσφέρει, μας δίνει μαθήματα ζωής, συμπεριφοράς, αγάπης και καλοσύνης!

Κάθε παράσταση τελειώνει με ένα όμορφο μόνιασμα.. “θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε» κι έναν καλαματιανό! Καραγκιόζης για πάντα λοιπόν στις παιδικές μας τις καρδιές!»

Ευχαριστούμε τον Κώστα και τον Μπάμπη Μακρή, που ήρθαν και φέτος στην αυλίτσα μας!»