Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 21:46

Επιβράβευση νέων από τρίτεκνες οικογένειες που πέρασαν στα πανεπιστήμια

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 
Τους φοιτητές που προέρχονται από τρίτεκνες οικογένειες της Μεσσηνίας και κατάφεραν να περάσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση επιβραβεύει την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων, στην καθιερωμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στο Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν υποτροφίες στους επιτυχόντες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ θα υπάρξει και χορευτικό μέρος με το Σύλλογο “Αμφιείς”. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Κορομηλάς, ανακοίνωσε επίσης ότι στις 20 Σεπτέμβρη ξεκινούν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Συλλόγου και κάλεσε εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν, να συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτή τη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία…

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο “House by Phaos” ο Χρήστος Κορομηλάς σημείωσε η εκδήλωση για την επιβράβευση των επιτυχόντων γίνεται για 7η συνεχή χρονιά και έχει πλέον γίνει θεσμός. Μέχρι τώρα, ανέφερε, έχουν απονεμηθεί περίπου 150 υποτροφίες, ενώ φέτος αναμένεται να απονεμηθούν περισσότερες από 25. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7:30 το απόγευμα, ενώ ο κ. Κορομηλάς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς που έχουν προσφέρει δωροεπιταγές. 

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό φροντιστήριο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας ανέφερε ότι τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα γίνονται και φέτος στα γραφεία του Συλλόγου και προέτρεψε τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων που επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά. 

Τέλος ο κ. Κορομηλάς για μια ακόμη φορά υπογράμμισε ότι το δημογρατικό πρόβλημα έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, κάτι που σημείωσε ότι φανερώνεται πλέον και από τον μεγάλο αριθμό νηπιαγωγείων που έκλεισαν στη Μεσσηνία και σε όλη την Πελοπόννησο επειδή δεν υπήρξαν αιτήσεις εγγραφής. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση είναι πολύ θλιβερή και σημείωσε ότι αναμένει να δει τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, δεδομένου ότι, όπως είπε, έχει βάλει αυτό το θέμα μπροστά στις προτεραιότητές της. Πάντως επέμεινε ότι η αντιμετώπιση του δημογραφικού θα πάρει ώθηση με μέτρα όπως την εξασφάλιση εργασίας για τουλάχιστον ένα από τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών. 

Στ.Μ.