Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 20:05

“Εβδομάδα Κλιματικής Δικαιοσύνης” στην Καλαμάτα

“Εβδομάδα Κλιματικής Δικαιοσύνης” στην Καλαμάτα

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 
Δράσεις για το περιβάλλον και την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής θα πραγματοποιηθούν και στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Κλιματικής Δικαιοσύνης, από το νεοσύστατο στην πόλη “περιβαλλοντικό κίνημα Fridays For iFuture Kalamata (Παρασκευές για το Μέλλον) που αποτελεί -όπως σημειώνουν οι διοργανωτές- παράρτημα του παγκοσμίου μαθητικού και φοιτητικού οικολογικού κινήματος Fridays for Future”...

Σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές, “το  Fridays For Future, με πρωτεργάτες μαθητές και φοιτητές της πόλης, οργανώνει στο πλαίσιο της  Παγκόσμιας Εβδομάδας Κλιματικής Δικαιοσύνης (Climate Justice Week) μια σειρά δράσεων από τις 20 ως τις 27 Σεπτεμβρίου, που έχουν ως στόχο τόσο να πιέσουν τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να λάβουν μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής καταστροφής, όσο και να αναπτύξουν την περιβαλλοντική συνείδηση των κατοίκων”. 

Οι δράσεις που θα γίνουν είναι πορεία για το κλίμα την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στη μία μετά το μεσημέρι, από την πλατεία 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο παγκόσμιας πορείας για το κλίμα. 

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα γίνει εθελοντικός καθαρισμός της δυτικής παραλίας. 

Την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη θα γίνουν δράσεις κυρίως για παιδιά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας. 

Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη θα γίνει το ενημερωτικό δρώμενο “Cube of Truth” στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας στις έξι το απόγευμα. 

Την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη θα γίνει ανταλλαγή ρούχων και βιβλίων στον πεζόδρομο της Αριστομένους από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννιά το βράδυ. 

Την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη θα παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο “Catastrophe” στον πεζόδρομο της Αριστομένους από τις έξι μέχρι τις εφτά το απόγευμα. 

Την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στις 8:30 το βράδυ θα γίνει περιβαλλοντική συναυλία και ομιλία.