Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 13:22

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων, κατά τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης, διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, για το διάστημα 7-11 Οκτωβρίου…

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, που εορτάζεται από το υπουργείο Πολιτισμού κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου. 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

- Στις 7,9 και 10 Οκτωβρίου θα είναι ανοιχτό για το κοινό το Εργαστήριο Συντήρησης Αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας (ΑΜΜ), προκειμένου να γνωρίσει την αθέατη πλευρά των εργασιών συντήρησης αρχαιοτήτων του μουσείου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί  σε ολιγομελείς ομάδες έως δέκα ατόμων, κατά τις ώρες 11:30-13:30 γι’αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στην υπεύθυνη της δράσης, Σταυρούλα Πουλυμενέα, στο τηλέφωνο 6987772375.        

-
Στις 11 Οκτωβρίου, από τις 10:30 έως τις 13:30, θα είναι ανοιχτή για το κοινό η παρακολούθηση των εργασιών συντήρησης που πραγματοποιούνται κατά χώραν, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Απαραίτητη κρίνεται, επίσης, η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στην υπεύθυνη της δράσης (Σταυρούλα Πολυμενέα, 6987772375).        

- Στις 11 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00, θα είναι επισκέψιμο το αναστηλωμένο μοναστηριακό συγκρότημα του Ανδρομονάστηρου, που βρίσκεται στον οικισμό Πετραλώνων Μεσσηνίας και σε απόσταση 5 (πέντε) χιλιομέτρων από την Αρχαία Μεσσήνη. Οι συντηρητές Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας θα παρουσιάσουν στο κοινό το έργο της συντήρησης που υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου.
Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στον υπεύθυνο της δράσης, Γιώργο Τσαΐρη  στο τηλέφωνο 27210 22534.      

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.