Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 10:51

Το νέο της βιβλίο παρουσιάζει η Ράνια Λυμπεροπούλου

Το νέο βιβλίο της Καλαματιανής συγγραφέως Ράνιας Λυμπεροπούλου, που τιτλοφορείται “Πίσω απ’ τους... χειμώνες”, παρουσιάζουν οι εκδόσεις “24 γράμματα”, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας...

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν ο δικηγόρος/συγγραφέας Γεώργιος Φερετζάκης, και ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η δημοσιογράφος Λίνα Παπαβασιλείου, που θα συντονίσει και την εκδήλωση, και η ποιήτρια Παναγιώτα Αντωνακοπούλου.

Την εκδήλωση θα κλείσουν με μουσική και τραγούδια απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου της μυθιστορήματος “Η ζωή δεν σταματά στο χθες”, η Ράνια Λυμπεροπούλου επιστρέφει με μια ανθολογία οκτώ διηγημάτων, μέσα από τα οποία παρακολουθούμε διαφορετικούς ανθρώπους σε ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους.

Οι κεντρικοί ήρωες είναι άνθρωποι του μόχθου που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις δυσκολίες της πραγματικότητάς τους, κάποιοι που αποτυγχάνουν να υπερβούν τα όρια που θέτει η κοινωνία ή οι καταδικαστικές οικογενειακές προσδοκίες, έρωτες που χαρίζουν πίστη κι αισιοδοξία για καλύτερους κόσμους, αντιστάσεις ενάντια στις ορέξεις του πλούτου.

Η δυσωδία της κατοχής και του Εμφυλίου τονίζονται μέσα από κάποιες διηγήσεις απλών ανθρώπων.

Κοινό χαρακτηριστικό των ηρώων είναι ο πόνος, η περιθωριοποίηση, η θλίψη... Έρχονται, όμως, νότες αισιοδοξίας να ομορφύνουν τους "χειμώνες" της ζωής τους και να δώσουν μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς!