Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 14:01

Με “μακαρονάδα ισότητας” προβάλλει το Σάββατο το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών την προσφορά του

Βασιλική Σοφία Κατσίποδα,  Θανάσης Βασιλόπουλος, Δήμητρα Μιχαλοπούλου Βασιλική Σοφία Κατσίποδα, Θανάσης Βασιλόπουλος, Δήμητρα Μιχαλοπούλου

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ 
“Μακαρονάδα ισότητας” θα μαγειρέψει το Σάββατο, 5 Οκτώβρη 2019, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, για λογαριασμό του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, που με αυτό τον τρόπο θέλει να γιορτάσει με τον κόσμο τα έξι χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του και κυρίως να αναδείξει την παρουσία του και το ρόλο που μπορεί να έχει ώστε οι γυναίκες να μην επιτρέπουν σε κανέναν να αμφισβητεί τα δικαιώματά τους…

Για την εκδήλωση μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Δήμος στηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου, αναγνωρίζει τη μεγάλη του προσφορά και σε αυτό το πλαίσιο θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα η πλήρωση θέσης νομικού για το Κέντρο, η ο οποία είναι απαραίτητη. 

Η ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Δήμητρα Μιχαλοπούλου, ανέφερε ότι η ιδέα για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με το μαγείρεμα της “μακαρονάδας της ισότητας” αποσκοπεί στο σπάσιμο των έμφυλων στερεοτύπων και έτσι “οι άντρες μαγειρεύουν για τις γυναίκες. Η κουζίνα δεν είναι γένους θηλυκού, δεν έχει γένος”. 

Το στέλεχος του Κέντρου Συμβουλευτικής ευχαριστούμε θερμά το δήμαρχο Καλαμάτα για την υποστήριξή του, το Δήμο, καθώς και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που θα μαγειρέψει τη μακαρονάδα. 

Με την ευκαιρία η κ. Μιχαλοπούλου ανέφερε ακόμη ότι “η βία κατά των γυναικών έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που νομίζει ο περισσότερος κόσμος σε πανελλαδικό και τοπικό ρπίπεδο. Οι γυναίκες αποσιωπούν το πρόβλημα και χρειάζεται να μας προβληματίσει τι θα γίνει αν σπάσουν τη σιωπή τους. Το σύστημα θα τις υποστηρίξει ή θα τις θυματοποιήσει δευτερογενώς μέσα από την αμφισβήτηση, την απαξίωση και την έλλειψη υποστήριξης;”.

Η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου, Βασιλική - Σοφία Κατσίποδα από την πλευρά της αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, που εκτείνονται και στα ψυχοκοινωνικά ζητήματα και σε εργασιακά θέματα και σε νομικά και φυσικά στη συμβουλευτική. Σημείωσε επίσης ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Καλαμάτας είναι μέλος του αντίστοιχου δικτύου της χώρας, μέχρι να πληρωθεί η θέση του νομικού υποστηρίζεται νομικά από το δίκτυο, όπως επίσης από το δίκτυο εάν χρειαστεί εξασφαλίζεται φιλοξενία σε ξενώνες. 

Στ.Μ.