Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 12:44

Εκδήλωση για την ψυχική υγεία της Γυναίκας από τη Μονάδα Θάλπος

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, διοργανώνει αύριο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ‘Θάλπος’ Καλαμάτας, συνεχίζοντας τον κύκλο δράσεων για την ψυχική υγεία της γυναίκας στην σύγχρονη εποχή...

Η εκδήλωση ‘reMind - Women’s Mental Health Matters ♀’ θα πραγματοποιηθεί, στον Πολυχώρο «Ηouse by Phaos» (Σφακτηρίας 18) από τις  18:00 έως τις 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η κινητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού της πόλης, και ειδικότερα να έρθει στο προσκήνιο η ψυχική υγεία της σύγχρονης γυναίκας και οι ρόλοι στους οποίους καλείται να ανταπεξέλθει.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν με ομιλίες εκπρόσωποι από τους φορείς: Μεσσηνιακό Σωματείο Επαφής με τη Νόσο Alzheimer και την Άνοια, Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας (παιδικά χωριά SOS), Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ και Μ.Ψ.Α. «Θάλπος Αττικής» αναδεικνύοντας τις παρακάτω θεματικές:

  • Γυναίκα: Παρελθόν & Παρόν
  • Μονογονεϊκές οικογένειες
  • Εργαζόμενη Γυναίκα - Γυναικεία επιχειρηματικότητα
  • Γυναίκα - φροντιστής
  • Ο μύθος της "τέλειας" γυναίκας

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Τσικρικού στο 27210 84 097 ή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο Φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής μέριμνας από το 2005, και λειτουργεί σύμφωνα με το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο ψυχικής υγείας, του Προγράμματος «Ψυχαργώς» υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Η προσφορά του «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» παρουσιάζεται κυρίως μέσα από τις δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, το «Θάλπος Αττικής» και το «Θάλπος Καλαμάτας», οι οποίες έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν από επαγγελματίες Υγείας παρέχοντας εξειδικευμένες και πιστοποιημένες από το Υπουργείο Υγείας υπηρεσίες στην υποστήριξη ασθενών με βαριά ψυχικά νοσήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.thalpos.org.gr, τη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/ThalposMentalHealth, να καλέσετε το Τμήμα Επικοινωνίας στο 2108668365 ή μέσω email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..