Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 21:23

Από τα “Angry birds” στην προπαγάνδα…

Η εκδότρια του "Θάρρους", Άντα Αποστολάκη, ανάμεσα στον επικεφαλής της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, Νίκο Ηλιόπουλο (αριστερά) και τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο Η εκδότρια του "Θάρρους", Άντα Αποστολάκη, ανάμεσα στον επικεφαλής της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, Νίκο Ηλιόπουλο (αριστερά) και τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, με θέμα “Προπαγάνδα” και με ερεθίσματα που ξεκινούν από την κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων “Angry birds”. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το βράδυ της Κυριακής, στο πιεστήριο του “Θάρρους”, της ιστορικότερης εφημερίδας της χώρας. Την επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, η εκδότρια του “Θάρρους” Άντα Αποστολάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου Χρόνης Χρονόπουλος…

Δεν είναι μια έκθεση φωτογραφίας, όπως ίσως φαντάζονται όσοι δεν γνωρίζουν τη δραστηριότητα της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας. Είναι μια έρευνα, που ξεκίνησε από την παρακολούθηση της ταινίας “Angry Birds”, στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας έκαναν τη μελέτη τους επάνω σε ζητήματα προπαγάνδας, έγραψαν, σχεδίασαν και στο τέλος φωτογράφησαν. 

Αξίζει ο κόσμος να την επισκεφθεί και μάλιστα να έχει και λίγο παραπάνω χρόνο, προκειμένου να εκτός από τις φωτογραφίες και τα συνοπτικά κείμενα κάθε δημιουργούν, να κοιτάξουν και τις ολοκληρωμένες εργασίες που έχουν γίνει. 

Το project «Προπαγάνδα» παρουσιάζεται στην εφημερίδα “Θάρρος” (πιεστήριο), Σταδίου 45 στην Καλαμάτα, μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2019.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις καθημερινές 18:00 - 20:00 και την Κυριακή 22 Δεκέμβρη 18:00 - 22:00”.

Στ.Μ.