Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 10:35

Οι διευκολύνσεις αλλά και οι κίνδυνοι του διαδικτύου, απόψε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 
Το ζήτημα που δικαιολογημένα προκαλεί ή θα έπρεπε να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις οικογένειες με νέα παιδιά, η χρήση του διαδικτύου, είναι το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί απόψε, Δευτέρα 16 Δεκέμβρη, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας...

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης και την Επιτροπή Διαχείρισης της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Το θέμα της είναι “Διαδίκτυο, μια νέα πραγματικότητα. Φίλος ή εχθρός;” και θα ξεκινήσει στις εφτά το απόγευμα. Θα μιλήσουν οι ειδικές επιστήμονες Κυριακή Κοσμά και Βασιλική Ρούμπου. 

Όπως σημειώνει σχετικά το Σχολείο, “το διαδίκτυο έχει αλλάξει τη ζωή μας και τη ροή της πληροφορίας μέσα στη σύγχρονη οικογένεια. Ανάμεσα στα πολύ θετικά στοιχεία που έφερε, όπως η εκμηδένιση των αποστάσεων, η πρόσβαση στην πληροφορία και οι ίσες ευκαιρίες, παρουσιάζει και πλευρές που μας προβληματίζουν και διαφοροποιούν την δυναμική της σύγχρονης οικογένειας. Πως εν τέλει δημιουργούνται οι υπεύθυνοι χρήστες, τι πρέπει να προσέχουμε ως ενήλικες, ως γονείς αλλά και ως πολίτες;  Mε ποιο τρόπο η χρήση του μας καθιστά ενεργητικούς πομπούς επιλογών και όχι παθητικούς δέκτες που αναπαράγουν ήδη προαποφασισμένες επιλογές, από μια καινούρια κοινωνία που ακολουθεί τους δικούς της νόμους: την ηλεκτρονική.

Πρόγραμμα                                                                                                                                                                            19.00: ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

19.05-19.10: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19.15- 19.45:  «Διαδίκτυο-ορθή, υπεύθυνη, ασφαλής χρήση και ο ρόλος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού» . Κορμά Κυριακή, Kλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων.                              19.45-20.15: «Θετικές και Αρνητικές Όψεις της χρήσης του Διαδικτύου. Προεκτάσεις και σκέψεις. Η σχέση ως ακρογωνιαίος λίθος της προστασίας και της πρόληψης για θετική χρήση της τεχνολογίας». Ρούμπου Βασιλική, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία”.

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινάει και η εορταστική αγορά στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, με έργα και κατασκευές που επιμελήθηκαν μαθητές και γονείς. Στην εορταγορά, που θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη, συμμετέχει  και η Σχολική Βιβλιοθήκη με κατασκευές και έκθεση βιβλίου.