Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 23:16

Τριφυλιακό αντάμωμα με την Ομοσπονδία Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-Του Θανάση Παντέ 
Δυνατό άρωμα Τριφυλίας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Stanley” της Αθήνας, παρουσία πλήθους κόσμου, σε ένα ακόμα Τριφυλιακό αντάμωμα. Κάθε χρόνο η Ομοσπονδία σε αυτή την εκδήλωση τιμά κάποιο φορέα ή μια προσωπικότητα από την Τριφυλία. Φέτος τιμήθηκε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, με ιστορία 93 χρόνων!...

Πολλές και ξεχωριστές επώνυμες παρουσίες με άμεση και έμμεση σχέση με την Τριφυλία. Ανάμεσά τους ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, που ευλόγησε την πίτα με το φλουρί, οι πολιτικοί Γιάννης Λαμπρόπουλος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Μπουλούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Δημόπουλος, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο επίτιμος γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κώστας Αδαμόπουλος, ο Διονύσης Καπερώνης, ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, ο Περικλής Τσακανίκας, ο στρατηγός Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο λογοτέχνης Στάθης Παρασκευόπουλος, ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτης Μπαζίγος, ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς, ο Παναγιώτης Κουτσίκος, η Ρούλα Τσατσάκου, ο Δημήτρης Μητροπουλος, ο Ντίνος Καράμπελας από τον Όμιλο Φίλων Νέδας, ο Διονύσης Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Ψαρραίων και πολλοί άλλοι. Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι της Χριστίνας Κυριακοπούλου από τα Φιλιατρά. 

ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Λούτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να κρατηθούν ζωντανές οι παραδόσεις με τις δράσεις της Ομοσπονδίας, ζήτησε να δραστηριοποιηθούν οι νέοι, ενώ τόνισε πως “μας ενώνει η κοινή καταγωγή γι’ αυτό και παραμερίζουμε τις όποιες διαφορές μας”. 

Χαιρέτησαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, που απεύθυνε ενωτικό κάλεσμα και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για τις δυσκολίες που περνάει η χώρα. 

ΑΙΧΜΗΡΟΣ στο λόγο του ήταν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να βρει μπροστά η Τριφυλία. Ανέφερε ακόμα ότι χάθηκε το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού των Γαργαλιάνων, του οποίου η μελέτη κόστισε 1.000.000 ευρώ, ενώ ζήτησε συγνώμη για τον παρορμητισμό του καταλήγοντας με την υπόσχεση να κάνει ό,τι μπορεί για την ανάδειξη της Τριφυλίας. 

Ο αρχαιολόγος Γιώργος Κορρές μίλησε για τους εγκαταλειμμένους αρχαιολογικούς χώρους, τονίζοντας πως τα μνημεία καταρρέουν και χρειάζεται να ενδιαφερθούν οι τοπικές κοινωνίες για να σωθούν. 

Ο ΤΕΩΣ δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, αναφέρθηκε στο ιστορικό του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, που τιμήθηκε από την Ομοσπονδία για την 93χρονη πολιτιστική του προσφορά, που τυγχάνει πανελλήνιας εμβέλειας και συγχρόνως αποτελεί πρεσβευτή της Τριφυλίας σε όλη την Ελλάδα και συμβάλλει καθοριστικά στον “συγχρωτισμό των τοπικών κοινωνιών”, όπως τόνισε. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ο καθηγητής Μουσικολογίας Θανάσης Ζέρβας, που μίλησε εκτενώς για τον τιμώμενο Σύλλογο και την προσφορά του. 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από μέλη του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, πρόεδρος του οποίου είναι η πολύ δραστήρια Βιβή Παντελάκη, η οποία παρέλαβε και την τιμητική πλακέτα της Ομοσπονδίας. 

Η ατμόσφαιρα έγινε όσο γιορτινή απαιτούσε η περίσταση, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. 

ΕΙΚΟΣΙ χρόνια ζωής συμπλήρωσε ήδη η Ομοσπονδία Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας και η συμβολή της στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους Τριφύλιους είναι σημαντική. Αναμένονται και άλλες δράσεις σύντομα. Άλλωστε υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν για την Τριφυλία και τα αξίζει. 

Θανάσης Παντές