Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 10:54

Δελτία δωρεάν εισόδου στο “παζάρι” παραμυθιών

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Την Παρασκευή ξεκινάει το 1o Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας "σΤης ελιάς το δάκρυ". Στις αφηγήσεις που θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο η είσοδος θα είναι με εισιτήριο, ενώ την Κυριακή, στο Μέγαρο Χορού, θα γίνει “παζάρι” από 13 παραμυθάδες, πέντε μουσικούς και δύο εικαστικούς, με δωρεάν δελτία εισόδου, τα οποία παρέχονται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας…

Από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ ανακοινώθηκε: “Δρόμο παίρνουν, δρόμο αφήνουν και να που φτάνουν οι παραμυθάδες στην Καλαμάτα κουβαλώντας στο δισάκι τους παραμύθια από όλο τον κόσμο...για όλον τον κόσμο!

Αρχή των παραμυθιών καλησπέρα της αφεντιά σας και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η Λίλη Λαμπρέλη, συντροφιά με την φλαουτίστα Βίκη Βασιλειάδη, θα μοιραστεί μαζί μας "Παραμύθια φωτός στην καρδιά του χειμώνα". Μια αφήγηση για ενήλικο κοινό με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Την επόμενη μέρα δυο παραμυθάδες θα περάσουν και παραμύθια μπόλικα θα μας κεράσουν! Ο Θοδωρής Ίντας θα φέρει μαζί του "Ιστορίες με γάτες και άλλα τετράποδα". Ιστορίες καμωμένες για όλες τις ηλικίες από 5 έως 115 χρονών το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 18:00, πάλι στην φιλόξενη αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με γενική είσοδο 5 ευρώ, ενώ το ίδιο βράδυ, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 21:00, η αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Κ. θα φιλοξενήσει "Ιστορίες για να στεριώνει το καλό και να μπολιάζει η ελπίδα". Ο Δημήτρης Προύσαλης έχει ετοιμάσει ιστορίες για ενήλικο κοινό μιας και πρέπει το καλό και η ελπίδα να στεριώσει στις καρδιές πρώτα των μεγάλων και ύστερα αυτοί ας τις μοιραστούν με τους μικρότερους! Γενική είσοδος και εδώ 5 ευρώ!

Τέλος την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου...εκεί να δείτε τι θα γενεί...ούτε ένας μήτε δύο μα δεκατρείς ολόκληροι παραμυθάδες, πέντε μουσικοί και δυο εικαστικοί, θα παζαρέψουν την πραμάτεια τους στο  Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από τις 11:00 μέχρι τις 13:00. Όποιος θελήσει να ζήσει από κοντά αυτό το "παράξενο" παζάρι θα πρέπει να προμηθευτεί δελτίο δωρεάν εισόδου από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου μέχρι και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρες 15:00 με 21:00! Οι θέσεις είναι περιορισμένες γιαυτό...το γοργόν και χάριν έχει...

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την Βέρα Αισώπου, την Γεωργία Γκότση, την Κατερίνα Γυφτάκη - Μπεκ, την Άλκη Δίμιζα, την Χριστίνα Δίμιζα, την Αγγελική Θεοδωρακοπούλου, την Μαρίζα Νταϊφά, την Εύη Ντινοπούλου, την Ελευθερία Παγουλάτου, την Μαρία Σκαφιδά, την Λίλλυ Τριαντάρη, τον Σπύρο Τσίρο και την Θεοδοσία Ψευτέα, να δείτε εικαστικές δημιουργίες της Ελένης Μπαρδαμάσκου και της Σοφίας Φιλέα εμπνευσμένες από τα παραμύθια, ενώ το συγκρότημα παλαιάς μουσικής "Coloratura musica collectiva" θα αποχαιρετίσει το 1ο φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας με μουσικές του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΦΑΡΙΣ και τον Δήμο Καλαμάτας για την διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ, όλους φυσικά τους αφηγητές και τους χορηγούς του Φεστιβάλ που είναι:

Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης παιδιών "Παράθυρο Στον Ήλιο"

Τα "εκπαιδευτήρια Μπουγά"

Τον χώρο δημιουργίας και έκφρασης "Φτου και βγαίνω"

Το Καφενείον- Ουζερί "Θίασος"

Το "Οινοπαντωλείον Χρυσομάλλη"

Το μεζεδοπωλείο "Στο κύμα" και

Το μαγειρείον "Βερσαλλίες"

Η οργανωτική επιτροπή

Στάθης Γυφτάκης

Λίλλυ Τριαντάρη

Χριστίνα Δίμιζα

Σπύρος Τσίρος