Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 09:50

Πρόσκληση στο 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι, το καλύτερο που έχει γίνει

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου της Φάρις Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ο πρόεδρος της Φάρις Παντελής Δρούγας, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού Γιάννης Δούζης Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου της Φάρις Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ο πρόεδρος της Φάρις Παντελής Δρούγας, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού Γιάννης Δούζης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΙΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ 
Με τη βεβαιότητα ότι το φετινό καρναβάλι, το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι, θα είναι ακόμη καλύτερο από τα προηγούμενα, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Φάρις Παντελής Δρούγας και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού, Γιάννης Δούζης, απεύθυναν σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής να βγουν έξω, να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις και να διασκεδάσουν. Η επίσημη αρχή θα γίνει την Παρασκευή, ημέρα των ερωτευμένων, με την Τελετή Έναρξης, στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία 23 Μάρτη…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε θερμά τον Γιάννη Δούζη, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και της καρναβαλικής συγκλήτου, τους εθελοντές, τη Φάρις και το προσωπικό της, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την επιτυχία του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. 

Καλή επιτυχία ευχήθηκε ο Παντελής Δρούγας, τονίζοντας ότι η Φάρις πιστεύει και στηρίζει το καρναβάλι, ενώ ο Γιάννης Δούζης έδωσε διάφορες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του καρναβαλιού, τις φετινές καινοτομίες και το σχεδιασμό ώστε το Καλαματιανό Καρναβάλι να αναδειχτεί σε προϊόν που θα διαφημίζει την πόλη, θα προσελκύει κόσμο και θα επιθυμούν μεγάλες εταιρίες της χώρας να επενδύσουν σε αυτό με χορηγίες προκειμένου να διαφημιστούν. 

Οι πιο σημαντικές καινοτομίες φέτος στο καρναβάλι είναι η δημιουργία και λειτουργία του καρναβαλοχωριού στην πλατεία, κάτι που ο κ. Δούζης υπογράμμισε ότι ήταν χρόνιο αίτημα των καρναβαλιστών, η δημιουργία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, στο οποίο δημιουργείται η καρναβαλική περιουσία του Δήμου, καθώς και το Παιδικό Καρναβάλι. 

Επίσης ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ανέφερε ότι η τελετή λήξης του καρναβαλιού θα είναι μοναδική, σε εθνική επίπεδο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η κεντρική πλατεία θα μετατραπεί σε club όπου ο κόσμος θα διασκεδάσει με την καρδιά του. 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 8ου ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

 

Τελετή έναρξης

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου – Πλατεία 23ης Μαρτίου

Ώρα έναρξης: 20.30

Πανηγυρική γιορτή για την έναρξη του 8ου Καλαματιανού καρναβαλιού με σύνθημα «Πρωταγωνιστές είναι οι καρναβαλιστές».

Η τελετή έναρξης είναι αφιερωμένη σε ένα μεγάλο μέρος της στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

 

Παιδικό καρναβάλι

Για πρώτη φορά διοργανώνεται παιδικό καρναβάλι, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ανακύκλωση.

15 Φεβρουαρίου  11:00 -13:00 Παιχνίδι προσκόπων στο πάρκο για τα γκρουπ του παιδικού καρναβαλιού

22 Φεβρουαρίου  11:00- 14:00 Παιχνίδια προσκόπων για όλα τα παιδιά της πόλης στη προκυμαία  με οποιαδήποτε καρναβαλική αμφίεση

23 Φεβρουαρίου  12:30 Παρέλαση των γκρουπ του παιδικού καρναβαλιού από την αρχή της Αριστομένους (πεζόδρομος) μέχρι το τέλος της πλατείας στο νότιο μέρος της, όπου θα μπαίνουν στη πλατεία για να αρχίσει το πάρτι  και το show του μάγου. Στην πλατεία θα έχει κάδους ανακύκλωσης στους οποίους θα αφήσουν τις στολές τους στη λήξη της εκδήλωσης.

 

«Παραμυθιαζόμαστε»

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου – Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Ώρα έναρξης : 18.00

Πρόκειται για μια ειδική εκδήλωση των καρναβαλικών γκρουπ, τόσο του παιδικού, όσο και των ενηλίκων, για μικρούς και μεγάλους.

 

Déjà vu 6

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Ώρα έναρξης: 21.00

Φεστιβάλ τραγουδιού και μίμησης. Ο Δήμος Καλαμάτας και το Καλαματιανό Καρναβάλι  στηρίζει την εν λόγω εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα τους. 

 

«Χορεύετε»

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Ώρα έναρξης  19.00

Πρόκειται για μια ακόμα ειδική εκδήλωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού για τα καρναβαλικά γκρουπ με πολύ χορό.

 

Νυχτερινή παρέλαση

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης 20.00

Μεγάλη νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλικών πληρωμάτων σε κεντρικούς δρόμους της  Καλαμάτας.

Καρναβαλική παρέλαση – Τελετή λήξης

 

Κυριακή 1 Μαρτίου

Ώρα έναρξης 16.00

Πανηγυρική ημερήσια παρέλαση των καρναβαλικών πληρωμάτων και αρμάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αναχώρηση από το Ιστορικό Κέντρο (Πλατεία Όθωνος) και κατάληξη στην Κεντρική Πλατεία.

Θα ακολουθήσει η τελετή λήξης  με ένα μεγάλο show και party για τους καρναβαλιστές, τους δημότες της Καλαμάτας και τους επισκέπτες της πόλης.