Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 11:17

Αναβλήθηκε για τον Οκτώβρη το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Ή ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΜΑΗ 
Η μακρά διάρκεια της καραντίνας αλλά και τα μέτρα “κοινωνικής αποστασιοποίησης” κατά τη διάρκεια της σταδιακής επιστροφής στην “κανονικότητα” δεν επιτρέπουν να διεξαχεί τον Μάη το 4ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, γι’ αυτό και αναβλήθηκε για τον Οκτώβρη ή τον Μάη του 2021, εάν και το Φθινόπωρο συνεχιστεί η επιβολή μέτρων πρόληψης της διάδοσης του νέου κορονοϊού…

Σχετικά ανακοινώθηκαν τα εξής από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ: “Εκ μέρους της Οργανωτικής  Επιτροπής του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας ανακοινώνουμε την αναβολή του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας λόγω της ιδιαίτερα ακραίας κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας με την πανδημία του κορονοϊού. 

Η διοργάνωση και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είχε ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί για να πραγματοποιηθεί από 10 έως 17 Μαΐου 2020. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί στην παραπάνω ημερομηνία με κλειστά σχολεία, με μαθητές έγκλειστους στα σπίτια τους και με πολίτες σε κατάσταση απομόνωσης.  Από την κατάσταση εγκλεισμού που βιώνουμε εκτός από τους πολίτες έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα και ο πολιτισμός. Τα θέατρα, οι παιδικές σκηνές, οι κινηματογράφοι, οι μουσικές συναυλίες, τα φεστιβάλ σιώπησαν. Οι παιδότοποι και οι παιδικές χαρές σφραγίστηκαν. Οι μεγάλοι και κυρίως τα παιδιά έχασαν οποιαδήποτε ευκαιρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης βιώνοντας μια κατάσταση τρομοκρατίας. Τα παιδιά έχασαν τη παρέα των φίλων τους, την αγκαλιά και τα φιλιά των αγαπημένων τους χωρίς ίσως να μπορούν  να κατανοήσουν το γιατί.

Επειδή το Φεστιβάλ κουκλοθέατρου είναι μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά, στους γονείς, στους  εκπαιδευτικούς, σε όσους εν γένει αγαπούν τον πολιτισμό και αυτή τη μαγική τέχνη, θεωρούμε αναγκαίο να βρούμε την πιο λειτουργική λύση, ώστε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν. Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε το 4ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου να μεταφερθεί και να πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 4 - 11 Οκτωβρίου 2020, με την προϋπόθεση βέβαια να είναι ανοιχτά τα σχολεία, να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να είναι σύμφωνες οι επαγγελματικές ομάδες κουκλοθέατρου, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των παραστάσεων. 

Αν, όμως, η κατάσταση πανδημίας και απομόνωσης των πολιτών δεν έχει σταματήσει αρχές Σεπτεμβρίου, η άλλη λύση είναι να μετατεθεί για τον επόμενο χρόνο στις ημερομηνίες 16 - 23 Μαΐου 2021.

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Η πρόεδρος: Κατερίνα Μηλιαρέση

Τα μέλη: Μαρίζα Νταϊφά, Λέττα Πετρουλάκη, Δημήτρης Σαρρής”.